Ege Postası
Geri

Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı Konya’da başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı' başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birbirini tanıyan insanların ve kültürlerin...
Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı Konya’da başladı
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı' başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birbirini tanıyan insanların ve kültürlerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, inanç turizminin dünya barışına da katkı yaptığını söyledi.

    Vali Aydın Nezih Doğan ise Konya’da inanç turizmi açısından çok büyük değerler olduğunu ifade etti.

    Konya’da 9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferansın açılış toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Toprak, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Günnur Özalp, akademisyenler ve davetliler katıldı.

    Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Konya’nın turizm alanında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Çatalhöyük, Gilistra, Sille gibi tarihi mekanlara, Hazreti Mevlana, Sadreddin Konevi gibi çok sayıda değere ve Selçuklu başkenti gibi önemli bir mirasa sahip olan Konya’da yapılan toplantı büyük önem taşıyor.” dedi.

    TANIŞAN İNSANLAR BİRBİRLERİNE DAHA HOŞGÖRÜLÜ YAKLAŞIYOR

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birbirini tanıyan insanların ve kültürlerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, inanç turizminin ekonomiye yaptığı etkilerin yanında dünya barışına yaptığı katkının daha önemli olduğunu vurguladı. Hazreti Mevlana’yı ziyarete gelenlerin sayısının son yıllarda çok arttığına, şehrin turizm altyapısının güçlendiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, Konya’nın inanç turizmi konusunda büyük fırsatları ve şansı olduğunu dile getirdi.

    Dünya tarihi şehirleri arasında itibarlı bir konumda olduklarını, bunu farklı noktalara taşımak gerektiğini anlatan Başkan Akyürek, “Turist sayısında daha fazla artışı sağlamak gerekiyor. Ziyaretçiler inanç ve kültür nedeniyle geldikleri için genellikle bilinçli insanlardan oluşuyor. Doğru bir iletişimle onlara inancımızı, kültürümüzü, değerlerimizi, şehrimizi tanıttığımızda buradan ayrıldıktan sonra da onların gönüllü elçilerimiz olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

    KONYA’NIN TARİHE DÖNÜŞÜMÜNÜ HAZIRLIYORUZ

    Konya’da Turizm Master Planı çerçevesinde şehir merkezinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mevlana Türbesi çevresini yeni bir Mevlana Müzesi, Konya Müzesi, Mevlevihane Müzesi, Yazma Eserler ve Hat Müzesi, Selçuklu Sultanları Müzesi, Kültür Evleri gibi farklı bir bölgeye dönüştürdüklerini kaydeden Başkan Akyürek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Konya’nın tarihe dönüşümünü hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

    Vali Aydın Nezih Doğan da, Konya’da inanç turizmi açısından çok büyük değerler olduğunu vurgulayarak, bunların başında Hazreti Mevlana ve ortaya koyduğu değerlerin geldiğini ifade etti.

    17 ülkeden bilim insanlarının katıldığı Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı’nda 60’ı İngilizce, 64’ü Türkçe olmak üzere toplam 124 bildiri sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası