Ege Postası
Geri

Umutoğulları CHP'deki aday savaşını değerlendirdi: Yücel belirleyici olacak

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayların mesaisi devam ederken, Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in ‘aday’ belirleme noktasında etkisinin yüksek olacağını vurguladı. Umutoğulları açıklamasında, “CHP İzmir’de 5 yıl il başkanlığı yapmış ve şu an Parti Sözcülüğü yapan Deniz Yücel’in ciddi bir etkisi olacağını düşünüyorum. İlçelerdeki aday profilini belirlemek için Yücel’in ciddi bir çaba göstereceğini düşünüyorum. CHP’de seçim kazanabilecek adayları göstermek için mesai harcayacak. İl başkanlığı döneminde partiye olan sadakatini de ispatladı. İzmir’de seçilecek olan adayların Deniz Yücel’in süzgecinden geçeceğini düşünüyorum. Deniz Yücel CHP açısından önemli bir şans” ifadelerine yer verdi.
Umutoğulları CHP'deki aday savaşını değerlendirdi: Yücel belirleyici olacak
Haberler / Yerel Politika
19 Aralık 2023 Salı 08:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 Yerel seçimlere aylar kala CHP’de meydana gelen yoğunluğu değerlendiren Mithat Umutoğulları, “ CHP’de bir değişim olacaktı ve örgüt değişim içerisinde yer alacağına inanıyordu. 70 yaşındaki partili de değişimi kendiyle olacağını düşünüyor. CHP’de bu dönem inanılmaz bir aday hareketliliği var. Bu durumda da bilgi kirliliği yaşanıyor. Hayatında meclis üyesi olamayacak kişi belediye başkanlığı için dosya almış. Nasreddin Hoca'nın göle maya çalması gibi ya tutarsa durumu mevcut. Bu da hem aday profilini düşürüyor hem de CHP Genel Merkez’in vereceği kararı da etkileyecek. Kişinin niteliği, siyasi durumu, emeği nasıl sorgulayacak? 10 aday olursa süzgeçlerden geçirilir ancak 50 kişi içinde nasıl öne çıkacak doğru adaylar? Bu durum çok sağlıklı değil” dedi.

BASINA 'ADAY ADAYLARI' TEPKİSİ

Aday adaylarından maddi çıkar sağladıkları için bazı basın mecralarına tepki gösteren Mithat Umutoğulları, “Bazı medya temsilcileri aday adaylarından 3 kuruş para almak için başkan olamayacak kişileri konuk ediyor. 5 kuruş kazanacaksın diye kente kötülük yapma. Bazı gazeteci arkadaşlar kendini otorite yaptılar. Sayısal loto gibi ‘İzmir’de şu ilçede kim olmalı?’ gibi haberler yapıyorlar. Bizim böyle bir görevimiz yok. Bu işe partinin yetkili organları karar verecek. Gazetecilerin aday adaylarının niteliklerine bakmaları gerekiyor. Geçmişindeki siaysi kariyerini değerlendirmek gerekiyor. Kamuoyunda saygınlık görmüş insanları ekrana çıkarmamız gerekiyor. Yoldan geçeni ekranlara çıkarınca bir sonraki dönem yeniden geliyor. Cebine 50 bin lira koyan gazetelere çıkıyor. Adaylığı alamadıktan sonra psikolojisini düşünün. Gazeteci olarak hiç inanmadığımız insanları dinlemekte bize yazık. Kentle ilgili hiçbir şey bilmeyen insanları dinliyoruz. Burada bize de iş düşüyor. Bu kente hizmet edecek insanların bulunması için sorumluluğumuz var” dedi.

YÜCEL ADAY BELİRLEMEDE ETKİLİ OLACAK

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in İzmir’de aday belirleme sürecinde etkili olacağını vurgulayan Umutoğulları, “ Bu kadar kaotik bir ortamda CHP nasıl karar verecek? CHP İzmir’de 5 yıl il başkanlığı yapmış ve şu an Parti Sözcülüğü yapan Deniz Yücel’in ciddi bir etkisi olacağını düşünüyorum. İlçelerdeki aday profilini belirlemek için Yücel’in ciddi bir çaba göstereceğini düşünüyorum. CHP’de seçim kazanabilecek adayları göstermek için mesai harcayacak. İl başkanlığı döneminde partiye olan sadakatini de ispatladı. İzmir’de seçilecek olan adayların Deniz Yücel’in süzgecinden geçeceğini düşünüyorum. Deniz Yücel CHP açısından önemli bir şans” ifadelerine yer verdi.

“SOYER ADAY GÖSTERİLMEYECEK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmeyeceğini iddia eden Gazeteci Umutoğulları, “Tunç Soyer ismi açıklanmıyor. Soyer’in aday olup olmayacağı konusunda da senaryolar yazılıyor. CHP Genel Merkez her seferinde mevcut başkanlar için anket yapılacağını vurguladı. Ben Soyer’in adaylığını Kocaoğlu’nun ilk seçildiği zamana benzetiyorum. 2009 yerel seçimlerinde Deniz Baykal Genel Başkandı ve ismi açıklanmıyordu. İzmirlinin Kocaoğlu’na inanılmaz desteği vardı. Buna ragmen Baykal o dönem açıklamadı. Kocaoğlu adı çıkana kadar tabiri caiz ise 9 doğurmuştu. Bu süreçte bir değişim hareketi vardı. Soyer ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında oldu ve aktif olarak çalıştı. Özel’in İzmir toplantısına katılmadı ve delegeleri göndermedi. Bir cephe açtı. Bu cepheyi açmış bir belediye başkanı aday gösterilmeyip emekliye mi ayrılacak yoksa Soyer’in performansına mı bakılacak? Bence Soyer’i aday göstermeyecekler. 2009’da Baykal, Kocaoğlu’nu istemiyordu ama Aziz Bey’in arkasında halk vardı. Soyer yapayalnız kalmış bir belediye başkanı. Adaylar da çok fazla… Ben Soyer’in işinin çok zor olduğunu düşünüyorum.  Özel gelir gelmez Ankara ve İstanbul’u açıkladı. Diğer 5 büyükşehiri de açıkladılar. CHP’nin kalesi olan İzmir’i açıklamadılar. Burada bir problem var. Soyer ile ilgili bir sıkıntı var” diye konuştu.

“GÖKCE’Yİ HEDEF ALDILAR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Buğra Gökce’nin adaylığını değerlendiren Umutoğulları, “İzmir’de nitelikli adaylar var. Adayları da birbirine bağlayan gerekçeler var. Örneğin Buğra Gökce, Aziz Kocaoğlu ile yıllarca çalıştı hatta Soyer ile de çalıştı. Gökce görevden istifa ederek İstanbul’a gittiğinde bir açıklama yapmıştım. ‘Gökce karizmasıyla Soyer’in üzerinde isimdi, Soyer bu sebeple Gökce’yi görevden aldı’ demiştim. Gökce için bir handicap var. Buğra Gökce aday adaylık açıklamasını daha yapmadan iktidara yakın gazeteler bombardımana geçti. Hakkında açılan davalara dikkat çekmek için haberler yaptılar. Daha adaylığını açıklamadan iktidar medyasının hedefine girdi. Bazı AK Partili isimler de Gökce aday olmasın diye düğmeye bastı. Yeni Asır’a haber için baskı yaptırlar” dedi.

GENEL MERKEZ’DE GÖKCE BİLMECESİ: İKİ HANDİKAP VAR

Buğra Gökce’nin atanmasıyla ilgili handikaplara dikkat çeken Gazeteci Umutoğulları, “Gökce neden bu kadar popüler? 2 iddia var. Bir iddia, Gökce’nin İmamoğlu’nun talebiyle istifa ederek İzmir’e geldiği, ikinci iddia ise, İmamoğlu’nu dinlemedi ve İzmir’e geldi. Buğra Gökce’nin adaylığı Özel ile İmamoğlu arasındaki durumu da ortaya koyar. Gökce’yi İmamoğlu gönderdiyse aday olacak. Seçimi kazandıktan sonra İmamoğlu’nun yerini birine bırakacağı ardından Genel Başkan olacağı konuşuluyor. İnsanlar Genel Başkanlık için zemin hazırladığı iddia ediliyor. Özgür özel emanetçi mi, Genel Başkan mı? Burada ortaya çıkan handikap bu. Ya Gökce’yi atayacak ve emanetçi olacak, ya da Gökce’yi atamayacak ve ‘Genel Başkan benim’ mi diyecek? Göke atanırsa Emanetçi diyecekler. İmamoğlu İzmir’de Buğra Bey’e ciddi ivme kazandırdı ama Genel Merkez için bir handikap” ifadelerine yer verdi.

OLGUN ATİLA’NIN ÖRGÜT MESAİSİ

Bornova önceki dönem Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila’nın aday adaylığını değerlendiren Umutoğulları, “Olgun Atila aday adaylık açıklamasını miting gibi yaptı. Bornova Belediye Başkanlığı döneminde başarılıydı, insan ilişkileri güçlüydü. Olgun Atila için çok karşıt tavır olmadı. Genel Merkez ilçelerde anket yapıldığını bildiği için ilçeleri dolaşıyor. Örgütteki tanınırlığını yeniden arttırmaya çalışıyor” diye konuştu.

“BATUR PARTİ İÇİ KÜSKÜNLÜĞÜ BİTİRİR”

Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur’un aday adaylığını değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, “Abdül Batur çok deneyimli ve İzmir açısından önemli bir siyasetçi. Konak çok büyük bir belediye. Geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda ciddi işler yaptı. Bir önceki dönem Büyükşehir için Soyer ile yarıştı. Batur atansaydı, Soyer Konak’a başkan olacaktı. Soyer ilk seçildiğinde insanlar, ‘Batur keşke Büyükşehir Belediye Başkanı olsaydı’ dedi. İzmir’de belediyecilik konusunda ihtisas yapmış ve siyaseti bilen bir belediye başkanı. Herkesle barışık olan belediye başkanı örgütü ve İzmir’i çok iyi biliyor. Batur’un aday olması durumunda İzmir rekor bir oyla seçimi kazanır. Abdül Batur Konak’ta rekor oy almıştı, aynı şey Büyükşehir için de söylenebilir. AK Parti adayı o dönem tarihin en kötü oyunu almıştı. Hem CHP’de küskünlüğü bitirecek hem de yenilikçi, gelenekçi isimleri toplayacak ve parti içinde barış sağlayacak” dedi.

ESKİ VEKİLLERİN ŞANSI YOK

İzmir önceki dönem Millletvekileri ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarını değerlendiren Umutoğulları, “Ben CHP’de vekillik yapan ardından belediye başkanlığı yapan isim görmedim. Kendilerinin şansları olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“70 YAŞINDAKİ YÜKSEL’DE UMUT ARIYORSA VAY CHP’NİN HALİNE”

İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Alattin Yüksel’in adaylık için çalışma yapmasını değerlendiren Umutoğulları, “Bir diğer aday ise değişim ile ismi bağdaşmayan biri. Özel seçildikten sonra Alattin Yüksel ekranlara çıkmaya başladı ve adaylık için çalışmaya başladı. Bence Yüksel önemli bir siyasetçi ve CHP’de bir çok görev yapmış. Değişim, yenilik diyerek 70 yaşındaki bir isimde umut arıyorsanız vay CHP’nin haline. Ben Yüksel’in İzmir’e adaylık için sondaj yapmasını doğru bulmuyorum. Yüksel’in CHP’ye yeni siyasetçi kazandırması için  çalışmasını daha doğru buluyorum.  Sadece Manisalı olmasının avantajıyla adaylık stratejisi geliştirmesini doğru bulmuyorum. Özel’in de Yüksel’i koltuğa oturtmayacağını düşünüyorum” dedi.

“TUGAY KARŞIYAKA’DA KALIR”

Karşıyaka Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Tugay’ın aday adaylığını değerlendiren Umutoğulları, “Cemil Tugay’ın adaylığı ile ilgili handikapları olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da gazetecilik yapan bir arkadaşımla Tugay'ın adaylığı ile ilgili konuştuk. İlk söylediği cümle şu oldu, "Belediyede maaşları ödeyemeyen bir ilçe başkanından Büyükşehir Belediye Başkanı olur mu?' dedi.  İzmir’de Cemil Tugay’ın  politik nedenlerle ‘bürokrasi’ ile sıkıştığını ve maaşları ödeyemediğini biliyoruz. Bir çok belediye başkanının iktidarla problemi yok. O başkanların SGK ile Maliye ile işlerini çözdüğünü biliyoruz. Tugay CHP’li kimliği ile siyaset yaptı ve kimliğine bağlı kaldı. Ben sadece değişimci tek başkan olmasının adaylık için yeteceğini düşünmüyorum. Tugay’ın Karşıyaka’da kalabileceğini düşünüyorum.  Ancak adaylık verirlerse seçimi kazanır” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası