Ege Postası
Geri

Üniversite öğrencilerine çağrı: Oyuna gelmeyin

Dicle Üniversitesi'nde geçen hafta meydana gelen olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, barış umudunun filizlendiği bu dönemde provokatif eylemlere dönüşebilecek...
Üniversite öğrencilerine çağrı: Oyuna gelmeyin
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dicle Üniversitesi'nde geçen hafta meydana gelen olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, barış umudunun filizlendiği bu dönemde provokatif eylemlere dönüşebilecek tutum ve davranışlardan herkesin kaçınması gerektiğini vurguladı. Özaydın, “Öğrencilerimize sesleniyoruz: Hiç kimsenin oyununa gelmesinler. Üniversiteler demokratik ve özgür öğretim kurumlarıdır. Davasını anlatamayanlar, fikrini izah edemeyenler kaba kuvvete sarılırlar. Başkalarının fikirlerini açıklamasına müsaade etmemek tahammüllü olamamaktır.” dedi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, üniversitede yaşanan olayların tüm sağduyulu insanları endişelendirdiğini söyledi. 1980 öncesinde üniversiteler üzerinde oyunlar oynandığını, gençlerin kanlarının hiç uğruna akıtıldığını anlatan Özaydın, yıllardır güven ve huzur içerisinde devam eden eğitim öğretimin şimdi yeniden bilinçli olarak kesintiye uğratılmak istendiğini kaydetti.

    Özaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış sürecinin yürüdüğü bu günlerde bu tür üzücü olayların cereyan etmesi manidardır. Oluşan gergin havanın çözüme zarar vereceği ayrıca bu süreci baltalama çabası içinde olabilecek odaklara da fırsat sunacağı açıktır. Bu tür olayların hiç kimseye ve camiaya bir yararı yoktur. Medeniyet asrında yaşıyoruz. Peki, yaptıklarımız ne oranda medenidi? Üniversitemizde öğrencilerin taş, sopa ve bıçakla birbirlerine saldırmaları bizleri üzmektedir. Hangi görüş, inanç siyasi fikirlerde olursa olsun üniversite öğrencilerinin bıçak ve sopalarla birbirlerinin yaşamlarına kastetmelerine gerekçe olamaz. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi sükûnete ve aklıselime davet ediyoruz. Toplum olarak 30 bin insanımızı olaylar nedeniyle kaybettik. 300 milyar doları heba ettik. Yetmez mi'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası