Ege Postası
Geri

Ünlü, Karşıyaka Sokaklarında…

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Av. Murat Talat Ünlü, demokratik kitle örgütlerini ziyaret etmeye devam ediyor…
Ünlü, Karşıyaka Sokaklarında…
Haberler / Yerel Politika
24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Karşıyakalı muhtarları, demokratik kitle örgütlerini, odaları ve sendikaları ziyaret eden Ünlü’nün son durağı Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi ve İzmir Pir Sultan Abdal Derneği oldu.

“Sosyal Belediyeciliği Karşıyakalı yurttaşlarımız ile birlikte hayata geçireceğiz”
Sokaktayız ve sokakta kalacağız sloganı ile yollara düşen Ünlü, Karşıyaka’nın ara sokaklarını İzmir Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Ali Özcanlı ile birlikte gezdi. Özcanlı ile birlikte Karşıyakalı yurttaşların görüş ve önerilerini dinleyen Ünlü,” Derneklere, odalara ve muhtarlarımıza yaptığımız ziyaretler esnasında Karşıyaka’nın ve Karşıyakalının nabzını tutmaya çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizde Karşıyaka’yı ortak akılla Karşıyakalılar ile birlikte yöneteceğimize söz verdik. Hayalimizde, Karşıyaka’nın geleceğine dair bir çok proje var ama; en önemli projemiz insana yatırım yapmak, kente kentliye değer katmak” dedi. Yirmi yedi yıldır Karşıyaka’da yaşadığını belirten Ünlü, “Karşıyaka ve Karşıyakalıyı tanıyorum. Göreve gelmemiz halinde söz hakkının Karşıyakalıya ait olduğuna dair söylemlerimiz sözde kalmayacak. 6. kattan zemin kata indirdiğimiz başkanlık makamıyla Karşıyaka’yı, Karşıyakalı yurttaşlarımız ile birlikte sosyal belediyeciliğin en önemli maddesi doğrultusunda katılımcılık ilkesi ile yöneteceğiz” dedi.

“Esas olan ideolojimizin, partimizin kazanmasıdır”
Partisi tarafından Karşıyaka Belediye Başkan adayı gösterilsin ya da gösterilmesin bir partili olarak çalışmalarında her hangi bir değişikliğin olmayacağınınaltını çizen Ünlü, “Esas olan ideolojimizin, partimizin kazanmasıdır. Tüm aday arkadaşlarım gibi bende Karşıyaka’ya hizmet etmek için yolla çıktım” dedi. CHP’nin programında yer alan ilkeleri uygulamayı birincil hedef olarak belirlediklerini belirten Ünlü, “Partimiz, programında, yerel yönetimleri, yerel iktidar odakları olarak değil, yerel demokrasi odakları olarak görmektedir; yerel demokrasiyi, ulusal düzeydeki demokrasinin rakibi olarak değil, tamamlayıcısı olarak benimsemektedir. Bu ilkeler ışığında Karşıyaka’ya ve Karşıyakalıya hizmeti esas alacağız” dedi.

“Asla biz biliyoruz demeyeceğiz, birlikte yapalım diyeceğiz”

Görevin Karşıyakalı yurttaşlar tarafından kendilerine verilmesi halinde tüm plan ve projeleri istişare ile hayata geçirileceğini belirten Ünlü, “Belediyeyi 6 katlı bina içinde yönetmeyeceğiz. Belediyeyi, belediye meclis üyeleri ile ve hizmet ettiği kentli ile birlikte hakça yöneteceğiz. Bizimyerel yöneticilik anlayışımızda asla lider yönetici uygulaması olmayacaktır. Kolektif bir yönetimin örneklerini sunacağız. Kent rantını özel kişilerin ceplerine giden yol olarak değil, kamuya hizmet aracı olarak kullanacağız. Bu bilinci geliştirmek için, mahalle derneklerinin kurulmasına ön ayak olacağız, her ay bir mahallede Belediye Başkanı olarak benim de katıldığım toplantılar düzenleyeceğiz, hep görüş alışverişi içinde olacağız, asla biz biliyoruz demeyeceğiz, birlikte yapalım diyeceğiz. Kentli, belediyesinin yönetimine katılacak, katılımcılığı sağlayacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası