Ege Postası
Geri

Uyuşturucu sentetik maddesi 'bonzai' için Meclis araştırması istendi

Son dönemde kullanımı artan uyuşturucu sentetik maddesi 'bonzai' için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce (TBMM) verilen teklifte "Birçok sentetik...
Uyuşturucu sentetik maddesi 'bonzai' için Meclis araştırması istendi
Haberler / Güncel
5 Aralık 2013 Perşembe 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son dönemde kullanımı artan uyuşturucu sentetik maddesi 'bonzai' için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce (TBMM) verilen teklifte "Birçok sentetik maddenin katılmasıyla üretilen 'bonzai' adlı uyuşturucu şeklinin son 5 yılda sigara gibi yaygınlaşmasına imkan veren şartların ve hukuki boşlukların tespit edilip bunların çözümü için gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasamızın 98'inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz." denildi.

Gerekçe bölümünde ise Yeniçeri, Türkiye'de son zamanlarda uyuşturucu kullanımında sürekli bir artış olduğuna dikkat çekti. Madde bağımlılık yaşının da giderek aşağılara düştüğünü dile getiren Yeniçeri, toplumu ve özellikle gençler ile çocukları madde bağımlılığından, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için alkol ve sigara konularında gösterilen hassasiyetin maalesef uyuşturucu konusunda gösterilmediğini vurguladı.

"BONZAİ 5 YILDA SİGARA GİBİ YAYGINLAŞTI"

"Uyuşturucu ile mücadeleyi sadece polisiye bir faaliyet olarak görmek, içerisinde bulunduğumuz kaygı verici durumun başlıca nedenleri arasında yer almaktadır." diyen Yeniçeri, bu bağlamda birçok sentetik maddenin katılmasıyla üretilen 'bonzai' adlı uyuşturucu şeklinin son 5 yılda sigara gibi yaygınlaşmasına adeta seyirci kalındığını dile getirdi. Yeniçeri, yeterli yasal düzenleme olmadığı için çok sayıda insanın bahsi geçen uyuşturucu türünün bağımlısı haline geldiğini ifade etti.

"ESRARA BENZİYOR ANCAK ESRAR YANINDA ÇOK MASUM KALIR"

Esrara çok benzeyen ve daha çok ağızdan sigara kullanır gibi içilen 'bonzai' isimli uyuşturucu türünün internetten bile satın alınmasının mümkün olduğu ve söz konusu uyuşturucunun yurt dışından gelen 100 doların altındaki gönderilerin gümrük incelemesi olmadığı için Türkiye'de çok rahat pazar bulabildiğinin konunun uzmanlarınca dile getirildiğini aktaran Yeniçeri, şöyle devam etti: "Esrara benzemesine rağmen esrar gibi çok zararlı bir uyuşturucunun bile bu maddenin yanında çok masum kaldığı, kokusu az olduğu için kullanımının neredeyse hiç fark edilemediği ve özellikle gençler tarafından kolayca kullanılabildiği... Bonzai, Jamaika, Jamaika Gold gibi isimlerle piyasaya sürülen bu sinsi zehirin içine katılan esrar, eroin, kokain gibi maddeler nedeniyle farklı etkiler oluşturmakta olduğu ve bir kullanımda yaklaşık 45 dakikalık uyuşma etkisi gösterdiği yine konunun uzmanları ve ilgili STK'lar tarafından işaret edilmektedir."

Yeniçeri, bonzai, Jamaika, Jamaika Gold gibi isimlerle piyasaya sürülen uyuşturucu türünün yaygınlaşmasının önüne geçmek için alınması gereken tedbirler ile yapılması gereken çalışmaların belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası