Ege Postası
Geri

Vakıf evindeki restorasyon çalışması son aşamaya geldi

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı'da bulunan tarihi yapının restore edilerek vakıf evi yapılamasına yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Samandağ Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, DOĞAKA ve İl Özel İdaresi...
Vakıf evindeki restorasyon çalışması son aşamaya geldi
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı'da bulunan tarihi yapının restore edilerek vakıf evi yapılamasına yönelik çalışmalar son aşamaya geldi.

Samandağ Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, DOĞAKA ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek 17 Ağustos 2012 tarihinde yapımına başlanan vakıf evinde son aşamaya gelindi. Türkiye'nin tek Ermeni köyü olma özelliğini taşıyan Vakıflı köyüne gelen ziyaretçilerin taleplerine uygun olarak konaklama, dinlenme, yeme ve içme gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere restore edilen vakıf evi, yapılacak çevre düzenlemesi ve bina donanımının tamamlanmasının ardından köy tüzel kişiliğine teslim edilecek.

Vakıf evinde gerçekleştirilen restoranyon çalışmaları hakkında bilgi alan Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı tescilli binanın aslına uygun olarak restore edildiğini hatırlatarak "Buradaki harabe durumda bulunan binanın, köyümüze gelen misafirlerin konaklama, yeme içme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve tabi ki tescilli binanın aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarının yapılması hususunda çaba gösterildiğini belirtti.Önümüzdeki günlerde 5 misafir odası, mutfak olarak belirlenen bölümlerin donanımlarının da tamamlanılarak vakıf evini açılışa hazır hale getireceğiz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası