Ege Postası
Geri

Vali Hüseyin Aksoy, basın bayramını kutladı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Türk basının bugünlere gelmesinde 24 Temmuz’un çok önemli bir başlangıç oluşturduğunu...
Vali Hüseyin Aksoy, basın bayramını kutladı
Haberler / Genel
23 Temmuz 2013 Salı 18:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türk basının bugünlere gelmesinde 24 Temmuz’un çok önemli bir başlangıç oluşturduğunu hatırlatan Vali Aksoy, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın hiç şüphesiz ki demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir." dedi.

Demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesiyle mümkün olacağını kaydeden Aksoy, "Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve basında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum." diye sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası