Ege Postası
Geri

Vali Öztürk’ten UAÜ’ye ziyaret

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye’nin gelişmişlik düzeyinin üniversitelerinin kalitesine bağlı olduğunu söyledi. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Cihat Göktepe'ye iade-i ziyarette bulunan Vali Sebahattin Öztürk,...
Vali Öztürk’ten UAÜ’ye ziyaret
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye’nin gelişmişlik düzeyinin üniversitelerinin kalitesine bağlı olduğunu söyledi. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Cihat Göktepe'ye iade-i ziyarette bulunan Vali Sebahattin Öztürk, üniversite hakkında bilgi aldı.

    Rektör Prof. Cihat Göktepe ve Rektör Yardımcısı Prof. Musa Hakan Asyalı ile rektörlük makamında bir araya gelen Vali Öztürk, üniversitenin eğitim kadrosunu takdir etti. Üniversite binası için "Çok güzel bir mimari düşünülmüş." diyen Vali Öztürk, üniversiteyi beğendiğini, Türkiye’de üniversitelerin kalitesinin daha da artması gerektiğini söyledi.

    Vali Öztürk, “Bu yüzyılda daha çok şey katmamız gerekirdi. Daha çok patent, daha çok inovasyon (yenilikçilik) olmalıydı. Başarı demek, bunlara yapılacak katkı demektir. Üniversitelerde bilimsel projelere önem verilmeli.” dedi.

UAÜ Rektörü Prof. Göktepe, Mühendislik Fakültesi’nden örnek vererek, “Mühendislikte projesi olmayan hocamız kalmadı. Bazı hocalarımızın iki projesi var, üçüncüsünü almaya uğraşıyor.” demesi üzerine Vali Öztürk memnuniyetini dile getirdi.

Vali Öztürk, ayrıca Rektör Göktepe’ye yabancı öğrenci sayılarını artırmalarını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası