Ege Postası
Geri

Vali Yazıcı: Yozgat-Yerköy yolu asfaltlama çalışması bu yıl bitirilecek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat-Yerköy arası E-88 karayolu asfaltlama çalışmasına kısa bir süre içerisinde başlanacağını ve bu yıl itibariyle bitirileceğini söyledi.    Karayolları Genel Müdür Yardımcısı...
Vali Yazıcı: Yozgat-Yerköy yolu asfaltlama çalışması bu yıl bitirilecek
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat-Yerköy arası E-88 karayolu asfaltlama çalışmasına kısa bir süre içerisinde başlanacağını ve bu yıl itibariyle bitirileceğini söyledi.

    Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kenan Adiloğlu, Bölge Müdürü Aydın Doğan ve yapımdan sorumlu şube müdürleriyle birlikte Vali Yazıcı’yı ziyaret ederek yaz programı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Vali Yazıcı, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, karayolları ağı içerisinde bulunan Akdağmadeni-Yerköy Delice kavşağı arasındaki duble yol yapımının taş ocağı sıkıntısı nedeniyle geciktiğini belirterek, bu sene öncelikle Yerköy-Yozgat arası karayolunun korkulukları dahil bitirileceğini kaydetti.

    Duble yol yapımı konusunda halk arasında farklı değerlendirilmelerin olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Yozgat-Kırıkkale arasındaki duble yolda şuan sathi kaplama yapıldı. Bozulan yerler tamamlanmış yollar değil, asıl yapım bu sene başlayacak. Karayolları tekniği içerisinde bir yolun son üst katı, bütümlü tabaka, binder ve aşınma tabakalarından oluşan 20 santimetrelik bölümdür. Yollarımızın tekniğe uygun yapılabilmesi için ocak sıkıntısı çektik. Bazen de ruhsat sahiplerinin vurdumduymazlığından kaynaklanan sebeplerden ötürü vatandaşlarımız ocakları çalıştıramadı." dedi.

    Yolların zamanında bitirilmemesinden dolayı zaman zaman kazaların yaşandığını söyleyen Vali Yazıcı, "Yolların tamamlanmasıyla kazaların da en asgariye düşeceğini düşünüyoruz. Yolların yapılmamasından ötürü zaman zaman ölümlü trafik kazaları meydana geldi. Bunun maddi sorumluluğu yanında manevi vebali de ocak alanından başlamak üzere yapım sürecinde yer alan bütün birimlerin üzerindedir. Herkes, Yozgat’ın ve kamuoyunun menfaati için bir dönem külfeti üstlenmek zorundadır. Bu sene ki yol yapım programının sıkı takibini yapacağız." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası