Ege Postası
Geri

Varan'dan Dünya Şehircilik Günü mesajı

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, "Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme yerine, köklü medeniyetimizden referans alan, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlere sahip olma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Varan'dan Dünya Şehircilik Günü mesajı
Haberler / İzmir
6 Kasım 2018 Salı 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlere sahip olma yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Varan, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın özel temasının dünya genelinde "Sürdürülebilir ve Esnek Şehirler Kurmak" olarak belirlendiğini vurguladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı şehirler oluşturmayı hedeflediklerine işaret eden Varan, kimlikli, kişilikli, marka ve yaşanabilir şehirler için çalıştıklarını hatırlattı. 

Varan, ulusal bir şehircilik araştırma merkezi kurulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İl Müdürlüğümüz, özellikle nüfus artışını absorbe etmeye yönelik mekansal planlar geliştirmekte, afet riski taşıyan yerleşim alanlarını kentsel dönüşüm çalışmaları ile iyileştirmekte ve ilimiz için risk olasılığı yüksek ihtimalleri minimum seviyeye indirme gayreti içerisinde bulunmaktadır. Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme yerine, köklü medeniyetimizden referans alan, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlere sahip olma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası