Ege Postası
Geri

Vatandaşlar devlet kredisi ile kendi evlerini yapabilecek

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce vatandaşlara bilgilendirme toplantıları yapıldı.İlgili köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı...
Vatandaşlar devlet kredisi ile kendi evlerini yapabilecek
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce vatandaşlara bilgilendirme toplantıları yapıldı.

İlgili köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı toplantılarda, kentsel dönüşüm hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan çeşitli broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. Toplantıda, kentsel dönüşüme niçin ihtiyaç duyulduğunu, risk tespiti için nerelere başvurulacağı, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda, nasıl başvuru yapılacağı ve kanun hakkında genel bilgiler verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, yaptığı açıklamada, riskli binasını yıkıp yeni bir bina yapmak isteyen vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın anlaşmış olduğu bankalardan 10 yıl geri ödemeli ve konut başına 100 bin TL'ye kadar kredi alabilecekleri kaydetti.

Kandemir, binası yıkılan vatandaşların kirada oturmak istediği takdirde; karşılıksız 18 aya kadar 500 TL aylık kira yardımı yapılabileceğine de değindi. Soru cevap bölümünde vatandaşlardan gelen çeşitli soruları cevaplandıran Kandemir, bilgilendirme toplantılarının Elazığ'ın diğer ilçelerinde de devam edeceğini ifade etti.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası