Ege Postası
Geri

Viranşehirli küçük yazardan hikaye kitabı

Şanlıurfa Viranşehir Mustafa Kemal ilkokulunda 4. sınıf öğrencisi Sueda Yıldızdaş “Ceylan’ın Cesareti” adlı bir hikaye kitabı yazdı. Birinci baskısı 300 adet basılan hikaye kitabı okulda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla...
Viranşehirli küçük yazardan hikaye kitabı
Haberler / Kültür - Sanat
17 Mayıs 2013 Cuma 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa Viranşehir Mustafa Kemal ilkokulunda 4. sınıf öğrencisi Sueda Yıldızdaş “Ceylan’ın Cesareti” adlı bir hikaye kitabı yazdı. Birinci baskısı 300 adet basılan hikaye kitabı okulda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen imza gününde büyük bir ilgi gördü.

Çocuk yazar Sueda Yıldızdaş, hikayelerini gözlemlerine ve tecrübelerine dayanarak yazdığını söyledi. Yıldızdaş, özellikle hikaye yazma sürecinde sınıf öğretmeni M. Ali Basık’tan destek gördüğünü belirterek, teşekkür etti. Yazma sürecinde büyük bir heyecan ve korku yaşadığını söyleyen küçük yazar Sueda Yıldızdaş, öğretmeni M. Ali Basık’ın desteğiyle kitabın yayınlandığını belirtti. Küçük yazar, bu kitaptan sonra yeni bir kitap yazmaya başladığını söyledi.

İmza gününde Sueda’yı; okul müdür yardımcıları Bektaş Direk, Ahmet Direk ve Okul Müdürü Halil Topkan yalnız bırakmadı. Okul Müdürü Topkan, çocuk yazar Sueda Yıldızdaş’ı ve sınıf öğretmeni M. Ali Basık’ı tebrik ederek böyle bir çalışmanın gurur verici olduğunu söyledi. Okul Müdür Yardımcısı Bektaş Direk ise Sueda’nın anlamlı ve özgün bir çalışmaya imza attığını belirtti. İmza gününde bulunan sınıf öğretmeni Lütfü Üstüner ise böyle çalışmalar sayesinde toplumun kısa sürede kalkınacağını belirtti.

Sınıf öğretmeni eğitimci yazar M.Ali Basık ise Sueda’nın kendisi küçük ama yüreği büyük bir yazar olduğunu belirterek, öğrencisinin küçük yaşta böyle bir çalışmaya imza attığı için mutlu olduğunu ve bu hikayenin Doğu ve Güneydoğu’da bir ilk olduğunu söyledi. Yazar Basık, bu çalışmanın diğer öğrenciler için de örnek teşkil edeceğini belirterek çocuk yazar sayısının artacağını ve böylelikle toplumda kitap okuma ve yazma oranın artacağını söyledi. Basık, bu tarz çalışmalar sayesinde toplumda bir kültürel sirkülasyon olacağını ve toplumda eğitim bilincinin yükseleceğini belirtti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası