Ege Postası
Geri

YYÜ'de Türk müziği devlet konservatuarı açılacak

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın YYÜ'de Türk müziği devlet konservatuarı kurulmasına uygun görüldüğünü söyledi. Battal, “Bundan sonra halkımızla,...
YYÜ'de Türk müziği devlet konservatuarı açılacak
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın YYÜ'de Türk müziği devlet konservatuarı kurulmasına uygun görüldüğünü söyledi. Battal, “Bundan sonra halkımızla, müzikseverler ve sanatseverlerle konservatuvarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Depremin ardından toparlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversiteye konservatuvar kurulacağı müjdesini verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın 01.02.2013 tarihli genel kurul toplantısında YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kurulmasının uygun görüldüğünü söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, konservatuvarın teşkilatlanması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Konservatuarın kendileri için çok önemli ve gerekli bir birim olduğunu belirten Battal sözlerine şöyle devam etti: "Bu konservatuvarla bölgemizde müzik potansiyelimizi derleyip, toparlayıp ülkemize ve dünyaya kazandırmış olacağız. Bu anlamda çok güzel bir konservatuvar çalışmasını başlatıp, akademik ve idari personelimizle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bölgemiz, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra halkımızla iç içe müzikseverler ve sanatseverlerle birlikte konservatuvarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Konservatuvarımızın iyi bir noktaya gelmesi için daha önce İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve bazı başka üniversitelerle görüşmelerimizi yapmıştık. Konservatuvar kurulduğunda bize destek vereceklerini söylemişlerdi. Onlarla tekrar görüşmeye başladık. Konservatuvarımızın bölgedeki güçlü potansiyel ile müzik alanına farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası