Ege Postası
Geri

Yabancı dansçılar Anıtkabir’de

Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Uluslararası Dans Festivali kapsamında 7 ülkeden gelen dansçılar Anıtkabir’i ziyaret etti. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yabancı ve Türk dansçılarla birlikte Aslanlı...
Yabancı dansçılar Anıtkabir’de
Haberler / Kültür - Sanat
28 Haziran 2013 Cuma 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Uluslararası Dans Festivali kapsamında 7 ülkeden gelen dansçılar Anıtkabir’i ziyaret etti.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yabancı ve Türk dansçılarla birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi. Atatürk’ün mozolesine çiçek koyan Yaşar, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatan Yaşar, “İlerlemek ve medeniyetler arasında söz sahibi olmak için mutlaka sanata ve sanatçıya destek olmalıyız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar hep bunu destekler niteliktedir. Bu tarz festivaller gerçekleştirerek Yenimahalleli vatandaşlarımıza kültür demeti sunuyoruz.” dedi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Gürcistan, Ukrayna ve Makedonyalı dansçılar, Ankamall AVM’de yaklaşık bir saat süren performans sergiledi. Alışverişe kısa bir mola veren Ankaralılar AVM önünde dans gösterilerini keyifle izledi.

Bu tür kültür etkinliklerinin ülkelerin birbirini tanıması ve tüm dünyada barışın sağlanması adına önemli olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözü ile dünya barışının önemine vurgu yapmıştır. Bizler de bu barışın devamı için bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı. Yaşar, festivalin anısına dansçılara Türk kültürünün sembolü fincan takımları ve kahve hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası