Ege Postası
Geri

Yangında mahsur kalanları itfaiye kurtardı

Bahçelievler’de 6 katlı apartmanın birinci katında yangın çıktı. Yoğun duman sebebiyle üst katlarda yaşayanlar mahsur kaldı. Bina sakinleri itfaiye merdiveniyle tahliye edildi. Yakınlarını kurtarmak için içeri binaya giren bir kişi, dumandan...
Yangında mahsur kalanları itfaiye kurtardı
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bahçelievler’de 6 katlı apartmanın birinci katında yangın çıktı. Yoğun duman sebebiyle üst katlarda yaşayanlar mahsur kaldı. Bina sakinleri itfaiye merdiveniyle tahliye edildi. Yakınlarını kurtarmak için içeri binaya giren bir kişi, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Ferit Selim Paşa Caddesi 49 numarada bulunan 6 katlı apartmanın birinci katında saat 08.30 sıralarında yangın çıktı. Mutfak bölümünde henüz bilinmeyen sebeple başlayan yangın sebebiyle apartmanı yoğun duman kapladı. Üst katlardaki bina sakinleri duman sebebiyle dışarı çıkamadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

YAKINLARINI KURTARMAK İSTERKEN YARALANDI

Kısa sürede olay yerine gelen Bakırköy ve Kocasinan İtfaiyesi ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Bu sırada yangının çıktığı dairede oturan Ahmet Demirel (19) içerde kaldığını düşündüğü yakınlarını kurtarmak için mutfak camını kırarak daireye girdi. Kolunda ve çeşitli yerlerinde yanık ve yaralanma meydana gelen Demirel polis aracıyla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Apartmanda mahsur kalan diğer vatandaşlar da itfaiye merdiveniyle tahliye edildi.

Apartmanın dördüncü katında ikamet eden Sevim Ayaz (63) ise korktuğu için itfaiye merdivenine binemedi. Ayaz, yangının kontrol altına alınmasının ardından itfaiyeciler tarafından apartman merdivenlerinden indirildi. Büyük korku yaşayan Sevim Ayaz’a komşuları su vererek sakinleştirmeye çalıştı. Ayaz, sağlık kontrolü için polis ve itfaiye ekipleri tarafından ambulansa teslim edildi. Hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan vatandaşların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayı anlatan Esra Yıldırım, ilk önce bir patlama sesi duyduklarını ve birinci kattan dumanlar yükselmeye başladığını aktardı. Hemen itfaiyeyi aradıklarını söyleyen Yıldırım, çevredeki vatandaşlarla birlikte yangından etkilenenlerin yardımına koştuklarını ifade etti. Yangın sebebiyle apartmanda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için de çalışma başlatıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası