Ege Postası
Geri

Yeni kent merkezi planları masaya yatırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 3’üncü meclis oturumu Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşti. Bayraklı’da kurulması planlanan yeni kent merkezinin nazım imar planlarının masaya yatırıldığı meclis oturumunda, bölgedeki yapılara 1/3 oranında “turizm alanı” statüsü getirecek düzenlemenin etkileri tartışıldı. AK Parti plan notlarına eklenecek yatırımcıyı kaçıracağını savunurken, bölgenin turizm açısından uygun olmadığını vurguladı. Diğer yandan önümüzdeki ay içerisinde Fas’ta düzenlenecek olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler 4’üncü Dünya Kongresi’ne CHP’li meclis üyelerinin seçimi tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubu kafile seçiminde dışlayıcı bir tutum izlendiğini savunarak önergeye ret oyu verirken, ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.
Yeni kent merkezi planları masaya yatırıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Eylül 2013 Cumartesi 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1 Ekim-4 Ekim 2013 tarihleri arasında Fas’ın Rabat kentinde 4’üncüsü gerçekleşecek Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Teşkilatı’nın kongresine katılacak üyelerin seçimi mecliste tartışma yarattı. Meclis üyelerinden sadece CHP’li isimlerin seçilerek, Ercan Çınarlı, Ahmet Bahri Yalaz ve Adnan Oğuz Akyarlı’nın görevlendirilmesi AK Parti grubu tarafından tepki ile karşılandı. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP’nin belediyesi değildir. Büyükşehir Belediyesi kamunun bir kuruluşudur. Hangi parti tarafından yönetilirse o partinin de belediyesi olacak diye bir şey söz konusu değildir. Bu tür seyahatlerde ve gezilerde meclis üyeleri tarafından temsil edilmesi isteniyorsa, bu tespitler yapılmadan önce tüm siyasi partiler ve grupları ile istişare edilmesi ve diğer siyasi parti gruplarından üyelerin de bu gezilere katılmasını sağlamak en demokratik ve en doğru hareket olacaktır” dedi ve TBMM’deki uygulamaları örnek göstererek şöyle devam etti; “TBMM’de grubu bulanan ve üyesi bulunan tüm partilerde mutlaka katılımın sağlanmasına özen gösterilir. Mesele buraya gidip gitmeme meselesi değil. Bu partimize yapılmış bir görmeme, vurdumduymazlık ve dışlama anlayışıdır. Bunu doğru bulmuyoruz. Yanlış bir tutumdur ve ağır bir tabir olacak ama çirkin bir yaklaşım biçimidir. Ve düzeltilmesi gereken bir şeydir. Bu şekilde geçecek olan bir önergeye oy vermemiz mümkün değil. MHP ve AK Parti grubundan da burada temsilci alınması İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temsilinin doğru yapılması adına doğru bir davranış biçimi olacaktır” diye konuştu.

CHP OY ÇOKLUĞU İLE


CHP Grubu adına Çakar’ın eleştirilerine cevap veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Çakar’ın eleştirileri kendince haklı olabilir. Oy verirler ya da vermezler, önerge bu şekildedir” dedi. İlgili önerge oy çokluğu ile kabul edilirken, geziye Adnan Oğuz Akyarlı, Ahmet Bahri Yalaz, Ercan Çınarlı’ın görevli-izinli sayılarak katılmasına karar verildi.

“SINIRLAMA GETİRMEYELİM, YATIRIMCIYI KAÇIRIR”

Meclisteki diğer gündem maddeleri arasında yer alan Yeni Kent Merkezi’ne dönük 5 binlik imar planlarında yapılan imar notu düzenlemesi AK Parti tarafından tepki çekti. AK Parti’li meclis üyesi Murat Akdemir, “Plan notlarına otel düzenlemesi getirmeyelim” önerisinde bulunarak, “Daha önce bu alanlarda böyle bir mecburiyet yoktu. 10 yıldır uygulanan planların önüne her durumda turizm kullanım alanı yaratmak gerek deniyor. Bu tür alanlarda yapılacak yatırımları geciktirir. Çünkü otel yapmak şuan fizibil değil. Otel yatırımcısı gece de nüfus istiyor. Gece otelde kalan müşteri sokakta yürümek, gezmek istiyor. Şu anda o bölgede öyle bir şey mümkün değil. Dolayısıyla otel yatırımları ancak diğer yatırımlar bittikten sonra olur, bu tür kararlar bölgelerin yapılaşmasını geciktirir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası