Ege Postası
Geri

Lefkoşa’ya Uzundere modeli

Karabağlar Belediyesi’nin prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı, KKTC’li belediyelere örnek oldu. Lefkoşa’ya bağlı Değirmenlik Belediyesi’nin Başkanı Osman Işısal ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz yıl İzmir’e geldiklerinde ilk kez gördükleri projeyi, bu kez uygulamak üzere yerinde inceledi.
Lefkoşa’ya Uzundere modeli
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Eylül 2013 Cuma 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, KKTC’li heyeti Uzundere Rekreasyon Alanı’nda karşıladı, projeyi yerinde ve tüm detayları ile anlattı. Ekim ayı sonunda hizmete açmayı planladıklarını anlatan Kürüm, şunları söyledi: 
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye örnek gösterdi projemizi, bizim için büyük gurur. 250 hektarlık alanda hayat bulan projenin alt yapı yatırımlarını belediye olanakları ile yaptık. Sanatsal ve heykel yapılardan oluşan tematik park, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek. Ekim sonuna kadar tamamlayarak, hizmete açmayı planladığımız bu proje, Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in, Ege’nin projesi. Yapımı hızla süren, tematik park alanında yer alan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapılar, tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Göle maya çalan 37,5 metre yüksekliğindeki Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, dünyanın en büyük heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı’na girmeye aday, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terası olacak.”

YEŞİL ALANI İLE ÖRNEK
KKTC’li heyete, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alan 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir teraslarını da gezdiren Kürüm, Madımak Şehitleri Anıtı’nda da bilgi verdi. Ağaçlandırma çalışmalarının büyük bölümünün tamamladığını, süs havuzları, göletlerin de bitmek üzere olduğunu vurgulayan Kürüm, “Uzundere, yeşil dokusuyla da Karabağlar’ın kaderini değiştirecek. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek. İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak. Çocuklar, gençler havuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parkta eğlenecekler, aileler restoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantar kamelyalarda piknik yapacak” dedi.
Projeyi çok beğenen heyet, Lefkoşa Değirmenlik’te benzerini uygulamak istediklerini belirtti. Kürüm’ü tebrik eden Değirmenlik Belediye Başkanı Işısal, “Geçtiğimiz yıl İzmir’e yaptığımız ziyaret sırasında Uzundere’yi gezmiştik. Başkan Sıtkı Kürüm, burada harika bir projeye imza atıyor. Bölgenin çehresi, kaderi değişmiş. Biz de benzerini doğamıza, iklim şartlarımıza uygun olacak şekilde uygulamak istiyoruz. Hemen fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Başkanımız Sıtkı Kürüm’ün de tecrübelerinden yararlanmak, destek almak istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası