Ege Postası
Geri

Yıldırım 1 Kasım sonuçlarını değerlendirdi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP’ye yüklenen Yıldırım, “İzmir’in yerel yönetimlerde kayıtsız, şartsız desteklediği CHP’nin artık ne Türkiye’ye ne İzmir’e vereceği fazla bir şeyin kalmadığı gün gibi ortadadır” dedi. 1 Kasım sonuçlarını değerlendirdi
Yıldırım 1 Kasım sonuçlarını değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2015 Pazar 23:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İl Binası'nın önünde davul, zurna ve alkışlar eşliğinde sevinçle karşılanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)'de bir açıklanan resmi olmayan sonuçları izledi. Yıldırım, ardından sonuçları değerlendirerek basın açıklaması gerçekleştirdi.  

"Yıldırım'ın oy kullandığı sandıktan CHP çıktı"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

BU ZAFER TÜRKİYE’NİN ZAFERİDİR
İnternette fenomen olan şarkının sözlerini seçim sonuçlarına uyarlayan Yıldırım, “Yüze vurur ifadesi AK Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi” şeklinde sözlerine başladı. Terörü cesaretlendiren ve azmettirenlerin mağlup olduğunu belirten Yıldırım, “Bugün ülkemiz güzel Türkiyemiz milletimiz tarihi bir gün yaşadı bugün bu yüce millet tüm dünyaya bir yeni bir mesajı net bir şekilde vermiştir. O mesaj Türkiye’nin geleceği bu milletin kardeşliği birliği beraberliğindedir. Terörü cesaretlendirenler ve azmettirenler bir kez daha mağlup olmuştur. Bu zafer Türkiye’nin zaferidir hayırlı olsun. Her şeyden önce 1 Kasım seçimlerinin yurdun her tarafından çok geniş bir katılımla gerçekleşmiş olması Türk milletinin demokrasiye olan inancını bir kez daha ortaya koyulmuştur” dedi.

MİLLET ESASLI OSMANLI TOKADI ATMIŞTIR
Seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçtiğini ifade eden Yıldırım, milletin seçtiği cumhurbaşkanını hedef tahtasına oturtmaya çalışanlara esaslı bir Osmanlı tokadı attığını söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimlerin iddia edilen aksine huzur ve güven içerisinde milletimizin iradesini serbest bir şekilde sandığı yansıyarak gerçekleştirilmiş olması demokrasinin net bir başarısıdır bu bakımdan bu seçimde görev alan kolluk kuvvetleri, emniyet, jandarma olmak üzere görev alan herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca bu seçimlerde canla başla çalışan partimizin genel başkanından üyesine kadar bütün kademelerdeki yol arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Seçimlerin ayrıca dünya verdiği bir mesaj daha var; Türkiye’nin ilk defa yüzde 52 oyla seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın geniş vizyonunun ve ortaya koyduğu basiretli ön görüsüyle bir kez daha içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde oyun kurmaya çalışanlara en net cevap olmuştur. Millet seçtiği cumhurbaşkanını hedef tahtasına oturtmaya çalışanlara esaslı bir Osmanlı tokadı atmıştır.”

HDP SARI KART GÖRDÜ
HDP’ye yüklenen Yıldırım, HDP’ye tanınan kredinin HDP tarafından doğru kullanılmaması nedeniyle 1 Kasım seçimlerinde sarı kart gördüğünü vurgulayarak, HDP’nin milletin uyarılarını dikkate almamaya devam ederse kırmızı kart göreceğini söyledi.  Yıldırım, “Bu seçimlerin verdiği birkaç net mesaj daha var bir tanesi Kürt kardeşlerimiz şiddetle değil terörle değil kardeşlikte olduğunu ortaya konmuştur. HDP’ye tanıdığı krediyi yetirince değerlendiremeyen HDP’ye sarı kart göstermiştir. HDP milletin uyarılarını dikkate almamaya devam ederse kırmızı kart görmeye hazır olsun. Hiç kimse ama hiç kimse bizim kardeşliğimizi bozamaz” şeklinde konuştu.  

MHPLİLER AK PARTİ’YE DESTEK OLARAK GÜÇLERİNİ GÖSTERDİ
MHP’li seçmenin Türkiye’nin terörle mücadele hareketine destek vererek güçlerini AK Parti’ye destek olarak gösterdiklerinin altını çizen Yıldırım, “MHP milletçi ve ülkücü kardeşlerimiz Türkiye’nin terörle mücadele hareketine net bir şekilde destek vermişler ve güçlerini AK Parti’ye destek olarak göstermiştir. Yine kardeşlik, birlik ve beraberlik galip gelmiştir. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet ülkesi tartışmaya meal vermeden hepimizin değişmez ülküsü olacağı gerçeği bir kez daha anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

7 HAZİRAN YOL KAZASIDIR
Resmi olmayan seçim sonuçlarının İzmir bakımından verdiği önemli mesajlar olduğunu vurguladı. Yıldırım, İzmir’e 7 Haziran’ın yol kazası olduğu mesajını verdiklerini belirtti. Yıldırım, “İzmir bakımından da verdiği önemli mesajlar vardı. İki aylık kampanyada biz değerli hemşehrilemizle bir şey paylaştık; 7 Haziran yol kazasıdır. 1 Kasım memleket meselesidir. Bu çağrı İzmir’de büyük karşılık görmüş AK Parti’nin Türkiye ortalamasının artışının daha da üstünde destek vererek bizi Ankara’ya daha güçlü temsil imkanına kavuşturmuşlardır. Teşekkürler” dedi.

CHP’YE SERT YÜKLENDİ: CHP’NİN ARTIK İZMİR’E… 
CHP’ye de yüklenen Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Yıllardan beri söylem ve vaatleriyle milletten yetki isteyen CHP artık elde ettiği bu sonuçlar karşısında bir kez daha Türkiye gerçeğini görmek ve kabul  etmek zorunda. Bundan sonraki yol haritasını da belirlemek zorunda. İzmir’in yerel yönetimlerde kayıtsız, şartsız desteklediği CHP’nin artık İzmir’e verecek şeylerin olmadığı gün gibi ortada. Bundan sonra başta İzmir olmak üzere bütün ülkemizde şahsım ve yol arkadaşlarımla birlikte hizmetimizde olacağımıza söz veriyoruz. Türkiye’nin geleceği güçlü İzmir’dedir kardeşliktedir, beraberliktedir. Bir kez daha sonuçların ülkemize milletimize güzel İzmirimize hayırlı olmasını diliyor bize desteklerini aralıksız sürdüren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

YILDIRIM 2 KASIM VURGUSU YAPTI
2 Kasım’ın Türkiye’nin yarınları için açılan bir kapı olduğunu dile getiren Yıldırım, “2 Kasım yeni bir gündür. Bu yeni günde artık kutuplaşma ayrışma bir kenara bırakılacak ve bütün düşünce grupları büyük Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma konusunda kenetlenecektir” dedi.

BİRİNCİ BÖLGEDE SONUÇ DEĞİŞEBİLİR
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, resmi olmayan sonuçlara göre yurtdışı oylarının eklenmesiyle İzmir birinci bölgede 5 sıra adayının da  vekil seçilme ihtimali olduğunu söyledi. Yıldırım, “Henüz Türkiye genelinde kesin sonuçlar oraya çıkmadı AK Parti İzmir’de 7 Haziran seçimlerinde yüzde 26 civarında oy almış idi. Kampanyaya başlarken yüzde 24 civarına gerilediğini biliyoruz. Gayrı resmi sonuçlara göre yüzde 30’un üzerinde bir oy oranının üzerinde duruyoruz. Gayri resmi sonuçlara göre yurtdışı oylar ilave edilmeden  rahat 4 kazandık. Yurtdışında birinci bölgede de değişme ihtimali mevcut. Ayrıca ciddi anlamda iptal oylar var gerekli çalışmalar yapılıyor. İzmir’de sonuç ortadadır biz de sen ben yok biz varız. Biz bir ekibiz. Çok güzel çalıştık aynı heyecanı duyduk aynı azmi kullandık kısa sürede oyları yukarıya doğru yöneltmek kolayı değil net ve övülmesi gereken bir başarıdır” şeklinde konuştu.

PARALELİ DE ALMIŞTIR, ÇARPRAZI DA…
Bir partilinin ‘Pensilvanya’ya selam göndermeyecek misiniz'’ sorusunu yanıtlayan Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: “Pensilvaya’ya bu seçimlerde herkese söylenecek söz söylendi. Devlete millete, kumpas kuranlar bir kez daha dersini almıştır. Paraleli de almıştır çaprazı da yamuğu da almıştır.”


Yıldırım’dan kutlama videosu: Yüze vurur ifadesi…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası