Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de buruk sevinç

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda seçim sonuçları yine buruk bir sevinçle karşılandı. CHP İzmir'de oylarını ve vekil sayısını arttırmasına karşın, Türkiye genelinde AK Parti'nin oylarını arttırması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı. CHP İl Başkanı Bedri Serter, " İzmir’de tüm örgütümle beraber 46,6 oy oranı ile AKP’nin önünde açık ara birinci parti olduk. İzmir halkına teveccüh eden tüm halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Son seçimlerde 12 vekilimiz vardı. Vekil sayımız birer adet daha artı. İzmir olarak 14 vekille çıktık, çok mutluyuz" dedi. CHP İzmir'de
CHP İzmir'de buruk sevinç
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2015 Pazar 21:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - CHP'nin İzmir'deki kurmayları İl Başkanı Bedri Serter'in odasında seçim sonuçlarını takip etti. CHP'nin kendi oy sayım sistemi ve yayın yasağının kalkmasıyla televizyon ekranlarından oy oranlarını takip ettiler. İlk sonuçları CHP İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, PM üyesi Aytun Çıray, PM üyesi Alattin Yüksel, CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Özcan Purçu birlikte ekranlardan gördü. Basına kapalı olan İl Başkanlığı odasında değerlendirmeler yaptılar. 

CHP'li yöneticiler ilk saatlerde sonuçlarla ilgili basın mensuplarına açıklama yapmadı. İzmir'deki açılan sandık sayısının yüzde 80'leri ulaşmasının bekleneceği bildirdi. Öte yandan il binasında büyük ekranlı televizyon ekranlarından sonuçları izleyen partililer ise Türkiye genelindeki oy oranları nedeniyle sessizliğe büründü.



SERTER’DEN İLK DEĞERLENDİRME

İzmir’de ve Türkiye genelinde seçim sonuçlarının büyük ölçüde kesinleşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna detaylı bir değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Bedri Serter, “1 Kasım 2015 yılının ikinci seçimini gerçekleştirdik. Çıkan sonuçlar tüm halkımıza hayırlı olsun. Türkiye genelinde CHP olarak oyumuzu bir tık daha arttırdık. Arzu ettiğimiz sonuçları alamasak da vekil sayımızı yükselttik. İzmir’de tüm örgütümle beraber 46,6 oy oranı ile AKP’nin önünde açık ara birinci parti olduk. İzmir halkına teveccüh eden tüm halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Son seçimlerde 12 vekilimiz vardı. Vekil sayımız birer adet daha artı. İzmir olarak 14 vekille çıktık, çok mutluyuz. Vekil sayısını arttıran bir il olmaktan ötürü çok memnunuz. Umarız Türkiye daha güzel şeyler yaşar. Amacımız barış, özgürlük ve hukukun üstünlüğü ve ekonomik olarak vatandaşlarımızın iyi bir seviyede yaşaması” diye konuştu.



HDP VE MHP’Yİ ELEŞTRİDİ

Serter yaptığı açıklamada, HDP ve MHP’nin izledikleri yanlış politikalar nedeniyle başarısız sonuçlar aldıklarını söyleyerek, “MHP neredeyse baraj altı kalacaktı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm çırpınışlarına rağmen çabalarımıza bir karşılık alamadık ve MHP ayağına gelen fırsatı tepti. Bir kısım oylar da bize geldi. CHP’ye oy verecek arkadaşlarımız gereğini yapmıştır. Biraz önce genel başkanımız ile görüştük.o da sonuçları sukunetle bekliyor” dedi.

“İZMİR, DEMOKRASİ KARŞITLARINA KAFA TUTTU”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir ve Türkiye genelinde ortaya çıkan seçim sonuçlarını ise şu cümlelerle değerlendirdi: “İzmirlilere helal olsun. Demokrasinin beşiği olduğunu bir daha gösterdi. Demokrasi karşıtı anlayışlara kafa tutmayı sürdürdü. Türkiye’nin yeniden seçime götürüleceğini ve burada stratejinin HDP’yi baraj altı bırakmak olduğunu söylemiştim. Sonuçlara bakarsak bunu da büyük ölçüde başardıklarını görüyoruz. HDP ve MHP milletin mesajını okuyamamıştır. Demokrasi için verilen oyları her iki parti de radikal milliyetçilik yaparak milletlin mesajını okuyamadılar. İzmir’de vekilliği hak eden arkadaşlarımızı da seçilmiş oldu. İzmir’de adalet yerini buldu. Yeni bir siyasi döneme giriyoruz. Arkadaşlarımız can siperane bir çaba gösterdiler. İzmirliler engin sağduyuları ile gerekeni yaptılar. Hepsine partimiz adını bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

SINDIR: BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da yaptığı açıklamada buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, “Kişisel bir sevincin konuşulmasının anlamı yok. Seçmenimizin partimize sahip çıkması, oylarımızın artışı bölgemiz adına önemli bir sonuçtur. Ancak, İzmir’i daha yüksek bir oranda milletvekili Ankara’da temsil etmeyi arzu ederdik. 7 Haziran sonrası sürecin iki etnik milliyetçi akımları temsil eden çabalarının sonuçsuz kaldığını, Türk milletinin buna puan vermediğine hepimiz şahit olduk. İzmir’i temsil etmenin onurunu yaşayacağız” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası