Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu; 'Bu seçim hepimizin umudu'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Kasım 2015 genel seçimi için oyunu Bornova'daki Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu’nda kullandı. Başkan Kocaoğlu oyunu eşiyle birlikte kullandı
Başkan Kocaoğlu;  'Bu seçim hepimizin umudu'
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2015 Pazar 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oyunu Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu 1143 No’lu sandıkta kullandı. Başkan Aziz Kocaoğlu, sabah saatlerinde eşi Türkegül Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile birlikte oy kullanmak üzere geldiği okulda vatandaşlarla sohbet ederek bol bol fotoğraf çektirdi.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Haziran’dan sonra tekrarlanan seçimlerin ülkeye barış, huzur ve iyi bir gelecek getirmesi temennisinde bulundu. 



1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran’da yapılan genel seçimlerin tekrarı niteliğinde olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülkemiz; komşularımızla yaşadığımız problemler ve içeride yaşadığımız terör olaylarından dolayı çok büyük bir sıkıntı yaşıyor.  Bu ister istemez ekonomiye de yansıyor. Ekonomiyi ikinci planda bıraksak bile,  servetler gelir-gider azalır onlar çok önemli değil ama terör belasından dolayı sürekli canımız yanıyor, çocuklarımızı kaybediyoruz.  O çok önemli. Bir de Suriye’den Türkiye’ye gelen iki milyonu aşkın mülteci var. Onlar da insan, onlar da dünya vatandaşı komşularımız. Onların Türkiye’de, Ege denizinde gelişmiş ülkelere yolculuğundaki sıkıntılarını da hep birlikte yaşıyoruz, içimizde hissediyoruz.  1 Kasım seçimi; demokrasinin, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin ülkemize kazandırdığı kadın haklarından,  özgürlüğe, demokrasiye, hukuk devletine varıncaya kadar yara almış bu sistemimizin, hepimizin umudu. Hepsini tekrar düzeltir iyileştirir, geliştirir daha da ileriye götürürüz.  Ve her bakımdan Ulu Önderimizin hedef çizdiği çağdaş medeniyet düzeyine çıkarız” dedi.  




PEKDAŞ, "OY KULLANMAK EN ÖNEMLİ GÖREV"

1 Kasım seçimleri için sandık başında giden milyonlar gibi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da oyunu kullandı. "Oy kullanmak yurttaşlık görevlerinin en önemlisidir" diyen Başkan Pekdaş, "Demokrasinin en güzel yanlarından biri de vatandaşların oyunu özgürce kullanarak ülke yönetimin şekillenmesinde rol almasıdır. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bu seçimlerin içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı ortamdan bir çıkış yolu olmasını diliyorum. Seçim sonuçlarının sıkıntılara çözüm getirecek, ülkemizi demokrasi ve hukuka bağlı olarak yönetilmesini sağlayacak bir hükümetin kurulmasını vesile olacağına inanıyorum. Ülkemize barış ve aydınlık günler diliyorum" dedi. 



KARABAĞ, "BİZ HEP ÖNCE TÜRKİYE DEDİK"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Fuat Edip Baksı Mahallesi Süleyman Eczacıbaşı İlkokulu'nda oy kullandı. Oyunu 2114 numaralı sandıkta kullanan Başkan Karabağ, "Bugün aslında geleceğimizi oyladık. Biz hep önce Türkiye dedik. Umarım çıkacak sonuç ülkemiz icin hayırlı  olur" diye konuştu. Oy kullanma işleminin ardından Başkan Karabağ vatandaşlarla sohbet etti.



BAŞKAN SELVİTOPU OYUNU KULLANDI: 'ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN'
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu ile birlikte Üçkuyular’daki İnönü Anadolu Lisesi’nde kullandı. 
Sabahın erken saatlerinde eşiyle birlikte oy kullanacakları okula gelen Başkan Selvitopu burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ardından da 1214 No’lu sandığa giderek oyunu kullandı. 7 Haziran’da yapılan seçimlerde de Başkan Selvitopu ve eşinin aynı sandıkta oy kullanması dikkat çekti. 

Huzur ve barış getirsin
Oyunu kullandıktan sonra seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Selvitopu, seçimin tüm ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Bu seçimin önemine de vurgu yapan Selvitopu, oy kullanarak duyarlı davranan tüm vatandaşlara da teşekkür etti. Selvitopu şöyle konuştu: 
“Türkiye’de bugün önemli bir seçim gerçekleşiyor. Öncelikle ülkemiz için hayırlı olsun. Bu seçimin sonuçları ülkemize barış, huzur getirsin istiyoruz. Türkiye’de kardeşliğin daha güçlü hale gelmesi, birlikte barış içinde yaşamanın olanaklarının artırılması için bu seçimi oldukça önemsiyoruz. Umarız bu seçimin ardından ülkemize gerçek demokrasi gelir ve insanların hak ve hukukuna saygı gösterdiği bir hükümet kurulur. Oy kullanmak ülkeye olan borcumuzdur, vatana olan borcumuzdur. Bu bağlamda oyunu kullanan, duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Seçimin ülkemize, Karabağlar’a ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum.” 




AKPINAR AİLESİNİN OY HEYECANI 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, genel seçimler dolayısıyla Şemikler İlkokulu'nda oyunu kullandı. Başkan Akpınar “1 Kasım önemli bir tarih. Saltanatı bu kez sandıkta kaldırıyoruz” dedi.
 
AİLECE OY KULLANDILAR
Sandık başına eşi Zehra Akpınar ve oğlu Kenan Akpınar'la birlikte gelen Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; okuldaki diğer sandıkları da gezerek görevlilere ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Başkan Akpınar, diğer okulları da ziyaret ederek, oy kullanan Karşıyakalılarla sohbet etme şansı da buldu.
 
AYDINLIK BİR TÜRKİYE
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Sandığa gitmek, oy kullanmak demokrasinin en önemli ayağıdır. Aydınlık, huzur dolu bir Türkiye hayalimizle biz de gelip oy kullandık. 1 Kasım, Türkiye’nin tarihinde önemli bir yere sahip. Geleceğimize sahip çıkan, aydınlık bireyler olarak saltanatı bu kez sandıkta kaldırıyoruz. Hayırlısı olsun" dedi.



BAŞKAN BATUR OYUNU KULLANDI
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 1 Kasım 2015 Milletvekili genel seçiminde oyunu Narlıdere İlhan Onat İlkokulu’nda kullandı. 1191 numaralı sandıkta oy kullanan Başkan Batur, 1 Kasım seçimlerinin ülkenin kaderini belirleyecek olan çok önemli bir seçim olduğunu hatırlatarak, “Tek bir oyun bile çok büyük önemi ver. Nasıl bir Türkiye’de yaşayacağımızın belirleneceği bu seçimde, herkesi çağdaş, aydınlık ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir ülkede yaşayabilmek için, Türkiyemiz için, demokrasimiz için Cumhuriyetimiz için herkesi oy kullanmaya davet ediyorum”dedi.




BAŞKAN İNCE'DEN AYDINLIK TÜRKİYE MESAJI

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eşi Nilüfer ve oğlu Mehmet Ali ile birlikte oyunu Yaka Mahallesi’ndeki 1043 nolu sandıkta kullandı.
Sabahın erken saatlerinde CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ile birlikte sandıkları gezen ve ardından Yaka Mahallesi’ndeki tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda kurulan 1043 nolu sandıkta oyunu kullanan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Oyumuzu ailecek kullandık. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Güzelbahçeliler olarak tercihimizi yapıyloruz. Aydınlık bir Türkiye’nin ışığını Güzelbahçe’den yakıyoruz. Tüm Güzelbahçeliler’e ve İzmirlilere bu demokrasi şölenine katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum. Seçimin Türkiye’de yeni bir hükümetin oluşmasını sağlayacağına inanarak tüm ülkemize tekrar hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde mesaj verdi.




PİRİŞTİNA OYUNU KULLANDI
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina 1 Kasım Genel Seçimi dolayısıyla oyunu Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde kullandı.
Öğle saatlerinde Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'ne gelen Başkan Piriştina 1012 nolu sandıkta oyunu kullandı. Başkan Piriştina sandık görevlilerine başarılar diledi ve oyunu kullanmaya gelen vatandaşlar sohbet etti.

1 Kasım seçimlerinin ülkemizdeki toplumsal barış için önemli bir şans olduğuna vurgulayan Başkan Piriştina, “ Ülkemizin ihtiyacı olan barış ve kardeşlik için oyumuzu kullandık. Umarım 2 Kasım'dan itibaren ülkemizde özlediğimiz birlik ve beraberliği tekrar kazanırız.” dedi.



UYAR, "URLALILAR SANDIKLARINA SAHİP ÇIKTI"

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Uyar, seçimlerin vatanımız ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 
 
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 1 Kasın Genel Seçimleri için oyunu Urla 80. Yıl Gazi  Ortaokulunda kullanırken, sonuçların Urla ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. 
 
Eşi Günay Uyar, oğlu Nebi Uyar ve kayınvalidesi Hatice Uyar ile birlikte 1001 numaralı sandıkta oy kullanan Başkan, meclis üyeleri ile birlikte Urla’daki okulları gezerek, sandık görevlilerinden bilgiler aldı. Vatandaşlarla teker teker tokalaşarak selamlaşan Başkan Uyar, seçimler için iyi dileklerde bulundu. Okul bahçesinde futbol oynayan çocuklara eşlik eden Başkan, neşeli dakikalar geçirdi.
  
Urla’daki sandık görevlilerinden oy kullanma oranın yüksek olduğunu öğrenen Başkan Sibel Uyar, görüşlerini şu cümlelerle ifade etti.
 
"550 milletvekilinin belirleneceği genel seçim her şeye rağmen demokrasinin varlığını gösteriyor. Herkesin hür iradesi ve vicdanının sesiyle oy kullanacağına inanıyorum. Çünkü ülkemizi 4 yıl süreyle vicdanımızın sesiyle belirlediğimiz bu parlamento hükümeti yönetecek. Halkımızın sağduyulu davranacağına ve ülkemizin geçirdiği süreci en iyi şekilde tahlil edip, oyunu kullanacağına eminim." sözlerine yer verdi.
 
Oy kullanma oranının yüksek olduğu Urla’da, huzur ve barış içinde vatandaşlık görevini yerine getiren Urlalılar sandıklarına sahip çıktılar.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası