Ege Postası
Geri

Delican'dan ilk açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan ilk açıklama geldi. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi değerlendiren Delican, sonuçları sevinçle karşıladıklarını belirterek AK Parti'nin İzmir'de oylarını arttırdığına dikkat çekti. AK Parti İzmir'in seçim sonrasındaki hedefini açıklayan Delican, "İnşallah 2019 Büyükşehir seçimlerinde de İzmir'i yöneten bir AK Parti belediyeciliği çıkarmak için biz hedefimizi şimdiden belirledik. 2019'da Büyükşehir Belediyesini AK Parti hizmetleriyle buluşturabilmek için bize bu işaret fişeği olarak geliyor" dedi. Delican'dan ilk açıklama:
Delican'dan ilk açıklama
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2015 Pazar 21:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İl Binası'nın önünde davul, zurna ve alkışlar eşliğinde sevinçle karşılanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir milletvekili adayları ve partilerle seçim sonuçlarını izleyen Delican, ardından basın açıklaması gerçekleştirerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"AK Parti İzmir'de yüzler gülüyor"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

MUHTEŞEM BİR GECE
Muhteşem bir gece yaşadıklarını  belirten Delican, "Emeklerimiz boşa çıkmadı. Çok ciddi başarı elde ettik. Kesin olmayan sonuçlara göre tek başına iktidarız. AK Parti kadroları 7 Haziran'da hükümet kurabilmek için ciddi çaba sarfetti. Başta CHP olmak üzere diğer partiyle birlikte hükümet kurmak için münazaralarda bulunduk. Hükümet kurmak istemedikleri için bizde başarılı olamadık. Seçim hükümetinde yer almamak, hele terörün arttığı dönemde bize bunu bırakmaları, sorumluluğu üstlenmemeleri tuzu biberi oldu. Yılmadık. Çalışmaya devam ettik. Seçim hükümetini de kurduk. Hükümetin devamlılığı için seçim çalışmalarımıza devam ettik. Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. İzmir'de de oylarımızı artırdık. İzmirlilere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İZMİRLİLER BUNA İNANDI
İzmir'den ciddi oy aldıklarını söyleyen Delican, "AK Parti'nin yeniden iktidar olması bizler için, İzmir için, 2023 hedefi için önemli kentlerden biri olacak. Başbakanımız bize hedef koymuştu. Ufuk kent İzmir, Anadolu'nun balkonu olarak tarif etti. Gerçekten Akdeniz Havzası'nda  İzmir'in değeri çok yüksek. İstanbul'la yarışan bir şehir, Akdeniz'de pırıl pırıl parlayan bir kent olarak ön plana çıktı. Çandarlı Limanı, Ankara- İzmir hızlı treni, İstanbul otobanı ile cazibe merkezi olacak. Biz bugün bunu heyecanını yaşıyoruz. İzmirliler buna inandı" dedi.

HEDEF 2019 BELEDİYE SEÇİMLERİ
İzmir'de Binali Yıldırım, Nükhet Hotar önderliğinde yaptıkları saha çalışmalarıyla güzel başarı elde ettiklerine dikkat çeken Delican, 7 Haziran'da alınan oyun AK Parti'nin oyu olmadığı söyledi. Delican sözlerini şöyle sürdürdü: "2019'da İzmir'de büyükşehir belediye seçimlerinde AK Partili belediye çıkarmak için biz hedefimizi şimdiden belirledik. 2019'da AK Parti hizmetleriyle buluşturacağız. İnşallah 2019'da çok daha başarılı belediye seçimleri olacak.  İnşallah 2019 Büyükşehir seçimlerinde de İzmir'i yöneten bir AK Parti belediyeciliği çıkarmak için biz hedefimizi şimdiden belirledik. 2019 da büyükşehir belediyesini ak parti hizmetleriyle buluşturabilmek için bize bu işaret fişeği olarak geliyor. Bu seçim sonuçları neticesinde inşallah 2019 da çok daha başarılı bir belediye seçimi olacak."

9 VEKİL ÇIKARTABİLİRİZ
Kesin olmayan seçim sonuçlarına da değinen Delican, "İzmir'de 31,5-32 oranında bir oy tabanına oturduğu görülüyor. İkinci bölgede ciddi bir artış oldu. 4-5 milletvekili toplamda 9 milletvekili çıkartabiliriz. Tabi bu sonuçlar kesin değil. Bu akşam 22:00'den sonra Cumhuriyet Meydan'ında bir kutlama yapabiliriz" diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası