Ege Postası
Geri

Yıldırım'dan İzmir mesaisi: Önce mini miting sonra mazbata töreni

AK Parti İzmir Milletvekilleri Fuar Atlas Pavyonu'nda düzenlenen mazbata töreniyle resmen vekil oldu. Mazbata töreninde, AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’ın hedefinde CHP vardı. CHP’nin kurultayıyla ilgilenmediklerini ifade eden Yıldırım, "CHP'nin kurultayıyla uğraşacak vaktimiz yok. Onlar da kurultay her seçimden sonra rutin ve gelenek haline geldi. Onlar kendi işini kendi aralarında görsünler. Biz milletin işiyle meşgulüz” dedi. Önce havalimanında mini miting sonra mazbata töreni
Yıldırım'dan İzmir mesaisi: Önce mini miting sonra mazbata töreni
Haberler / Yerel Politika
11 Kasım 2015 Çarşamba 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Yıldırım Hamza Dağ, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli Fuar Atlas Pavyonu’nda mazbatasını İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci’den aldı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, sabah 9:00 uçağıyla İzmir'e geldi. Partililerce Adnan Menderes Havalimanı'nda coşkulu bir şekilde karşılanan Binali Yıldırım, seçim otobüsüyle İzmir İl Seçim Kurulu'na geldi.

Nükhet Hotar ve İbrahim Turhan’ın Ankara’daki yoğun programları nedeniyle mazbata törenine katılamadığı öğrenildi. Mazbata törenine, İl Başkanı Bülent Delican, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Bilal Doğan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, parti yöneticileri, il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı. 

Yoğun ilgiliden dolayı zor anlar yaşayan Yıldırım, açıklama öncesinde kendisine yanlışlıkla çarpan kamerayı eline alarak, kameramana ‘artık işsizsin’ sözleriyle espri yaptı. Yıldırım bu sözleriyle herkesi kahkahaya boğdu.   

“CHP KURULTAYIYLA UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK”
Yoğun bir ilgiyle karşılanan Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de AK Partili yeni bir dönemi daha başlattığını belirterek, Türkiye'nin gündeminin bundan sonra terörle mücadele değil işsizliğin azaltılması ve ekonomi olacağına dikkat çekti. CHP'nin kurultayıyla ilgilenmediklerini ifade eden Yıldırım, "CHP'nin kurultayıyla uğraşacak vaktimiz yok. Onlar da kurultay her seçimden sonra rutin ve gelenek haline geldi. Onlar kendi işini kendi aralarında görsünler. Biz milletin işiyle meşgulüz. Onlar yeterince kendi aralarında meşguliyetleri var. Biz de memleketin işlerini gecikmeden tamamlayalım" şeklinde konuştu.

“DOĞRU BİLDİLER DE ADRESİ YANLIŞ”
CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde koyduğu yüzde 50 hedefini tutturamaması konusunda da konuşan Yıldırım, "CHP'nin aldığı sonuç da ortada. Bizim aldığımız sonuç da ortada. Seçim kampanyasına başlarken bizim için CHP'li arkadaşlarımız bir kehanette bulundu. Onlar 25 biz 50 alırız dediler. Doğru bildiler de adresi yanlış" dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı ya da bakanlık görevi bekleyip beklemediği sorusuna şöyle cevap verdi: "Her şey daha güzel olacak. Önemli olan İzmir'e hizmet etmektir. Hizmet etmenin çok yolu var. Pozisyonumuz durumumuz ne olursa olsun çalışmalarımızı arkadaşlarımızla sürdüreceğiz."

 1 KASIM MESAJI
Yıldırım, 1 Kasım'ın istikrar ve AK Parti'ye duyulan güvenin ifadesi olduğunu söyleyerek, "Türkiye bir demokrasi sınavını başarıyla vermiştir. Huzuru güveni seçimin sandığa iradenin tam şekilde yansımasına katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.  Seçimlerle ilgili ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğu anlaşılmış. Yüzde 85'in üzerinde katılımla Türkiye demokrasisinde yeni sayfa açılmıştır. 1 Kasım istikrarın ve AK Parti'ye duyulan güvenin bir ifadesi. Seçime katılan vatandaşlarımızın yarısının fiilen desteğini alarak yeni bir dönemi Türkiye'de AK Parti iktidarıyla başlatmış oluyoruz. 2019'a kadar geçmiş 13 yılda yaptığı hizmetleri aynı kararlılıkla aynı şekilde kaldığı yerden devam edecektir ve ülkemiz ölümünün yıldönümünü dün andığımız Büyük Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne geçme kararlılığını devam ettirecek” ifadelerini kullandı.

“4 MİLYON İZMİRLİ HEMŞEHRİMİZİN VEKİLİYİZ”
Yıldırım, 8 AK Partili milletvekilinin kendilerine oy veren-vermeyen tüm İzmirlilerin vekili olacağı sözünü verdi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:  "Seçimlerin verdiği birçok mesaj vardır. Millet 78 milyon vatandaşımız kardeşlik-barış-birlik-beraberlik istiyor. Terör belasından kurtulmasını istiyor. Artık bundan sonraki enerjimizin gücümüzün terörle mücadele ile değil işsizliğin azaltılmasıyla yoğunlaşmasını bekliyor. Ayrıca ekonomimizin büyümesi ülkede istikrarın olmazsa olmaz şartıdır. Var gücümüzle İzmir'de bize güven duyan hemşehrimizin desteğiyle 8 arkadaşımızı meclise gönderdi. Biz iktidar partisinin vekilleri olarak bize oy veren ya da vermeyen 4 milyon hemşerimizin vekiliyiz. Herkesin derdi bizim derdimiz. Bizim sorunumuz olacak. İzmir'in daha güzel bir şehir olması daha mutlu İzmirlilerin beklentilerini karşılayacak her türlü hizmeti getirmek için gayret içinde olacağız. Hiçbir zaman mazeret üretmedik bundan sonra da üretmeyeceğiz. Hizmet konu olunca siyaset teferruattır. Bu anlayışla çalışacağız. Diğer partili vekil arkadaşlara da hayırlı olmasını diliyorum."

ELİF DEMİRCİ'YE CHP TOPLANTISINDA ÇİRKİNCE HAREKET YAPILDI
Yeni Asır ve DHA muhabirine yönelik saldırıyı kınayan Yıldırım CHP'ye gönderme yaptı. Hoşgörü çağrısında bulunan Yıldırım, "İki tane tatsız olay yaşadık. Bir tanesi Yeni Asır'a yapılan bir saldırı idi. Bunu o zaman da şiddetle kınadık. Ama seçimden sonra bir arkadaşımıza Elif Demirci'ye maalesef CHP toplantısında çok acımasızca çirkince hareket yapıldı.



Bu olayı da basının kamuoyunu bilgilendirme derdinden başa amacı olmaya kardeşimize yapılan saldırıyı kınıyorum özgürlükten dem vuran chp 'nin önce tahammülü öğrenmesi gerektiğini hatırlıyorum. İzmir hoşgörü şehri sevgi samimiyet şehri. Buna benzer olaylar İzmirimize ve İzmirlilere yakışmıyor. İzmirlilerin bir tavrı olarak görmüyoruz. Bunu yapanlar hiçbir şekilde İzmir'in o güzel yüzünü yansıtmıyorlar" dedi.

NECİP KALKAN: KISKANANLAR ÇATLASIN
AK Partili milletvekillerini mazbatalarını alırken İl Seçim Kurulu Başkanı İsmet Kilimci ile ilginç diyaloglar yaşadı. Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, il seçim kurulu başkanına  "Bana mazbata vermeden ölürsen hakkımı helal etmem” derken, Necip Kalkan, "Bu mazbatayı 21 yıllık bir emeğin sonunda aldım. Bu hizmeti millet yolunda AK Parti çatısı altında vereceğim. Kıskananlar çatlasın" dedi.




HAVAALANINDA MİTİNG
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, mazbatasını almak için geldiği kentte Adnan Menderes Havalimanı'nda yoğun ilgiyle karşılandı. Kendisini kapıda karşılayan partililerin fotoğraf çekilme isteklerini de kırmayan Yıldırım, daha sonra seçim otobüsünün üzerinden partililere seslendi. Tüm yol arkadaşları ve hemşerileri ile gurur duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bize gösterdiğiniz sıcak ilgi ve heyecan bizim gücümüzü ve sorumluluğumuzu arttırdı. Bugünden itibaren seçim kampanyasında söylediğimiz her şeyi İzmir'imiz için hayalden gerçeğe dönüştürmesi için el birliği ile çalışacağız. İnadına terör diyenler inadına ülkeyi bölmeye çalışanlar yerine daima kardeşlik daime beraberlik daime millet diyenler kazandı. Bugün ülkemiz kazandı. Milletin kardeşliği kazandı. Hizmet proje yatırım her şey olur. Mesele memleket meselesi. Önemli olan memleketimizin güvenliği, Türkiye'nin bekası ve milletimizin kardeşliği. Bu seçimlerin en önemli sonucu budur. Yurt dışında AK Parti iktidarının o erdemli yürüyüşünü yok etmeye çalışanlar, Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef tahtasına oturtmaya çalışanlar bir kez daha derslerini aldılar. 1 Kasım'ın özeti budur. Doğal liderimizden aldığımız bu bayrağı Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile büyük Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine çıkartacağız." 



'KILIÇDAROĞLU 0.9 PUAN ARTIRDI'

İzmir'de iki kat daha fazla çalışacaklarını ifade eden Yıldırım, "Çünkü İzmir'in açığı fazla. İzmir'de işimiz çok. Zamanımız kıt. Onun için İzmir'de çok daha fazla çalışacağız. Biz çok uyumlu çok güzel bir ekibiz. Çok güzel bir kampanya gerçekleştirdik. Kısa sürede bu kadar başarıyla gerçekleştiren siz değerli yol arkadaşlarımı şahsım ve bütün milletvekili adayları adına teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir'de AK Parti olarak siz değerli yol arkadaşlarım büyük bir başarıya imza attınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında geçen yaklaşık beş ay gibi bir sürede AK Parti oylarını 5.5 puan arttırdınız. Rakip partiler oy kaybetti. Ana muhalefet partisinin lideri İzmir'den aday olduğu halde sadece 0.9 puan arttırabildi. İki lafın biri İzmir CHP'nin kalesi diyenlere ithaf olurun. İzmir kimsenin kalesi değildir. İzmir milletin kalesidir. Cumhuriyetin kalesidir. Kardeşliğin kalesidir. Hizmetin kalesidir" dedi.

'İZMİR, HİZMETİN ADRESİNİ BİLİYOR'

Bundan sonraki işlerinin milletin canını yakan terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmak olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bunun için ayrılıkları değil, düşmanlıkları değil, kardeşliği anlatacağız. Ayrıştıran değil kucaklayan bir dil kullanmaya devam edeceğiz. Onlar ayrıştırdıkça biz kucaklayacağız. Hiç merak etmeyin. Her şey daha güzel olacak. Beş ayda nereden nereye geldiğimiz cümle alem gördü. İzmir hizmetin adresini biliyor. O adrese doğru süratle yol alıyor. Onun için rakiplerimiz telaşlanıyorlar. Ne söyleyeceklerini şaşırıyorlar. İleri geri konuşuyorlar. Hiç aldırış etmeyin. Duymayın. Bizi meşgul etmesinler. Yolumuza kararlılıkla devam edelim" dedi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 sene çalışırken hep şunu prensip edindim. Şantiyelerde 4 bin tabela var. Muhalefet milletvekilleri ve partileri bize yüklenirken onlara, şantiyelerdeki 4 bin tabelaya 'çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' cümlesinden başka bir şey daha yazacağız. 'Yaptığımız hizmetlerden dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz yazalım' dedim. Bugüne kadar dağ gibi hizmetleri gerçekleştirdik. Önümüzde yapacağımız çok daha fazla iş ve hizmet var. Bizden çok fazla beklenti var. Bunun farkındayız. Çünkü biz istedik. Millet gani gani verdi. Biz bir istedik millet iki verdi. Biz bunun altında kalır mıyı? Kalmayız evelallah."

Binali Yıldırım, havalimanındaki taksi durağında şoförlerle çay içip sohbet etti. Yıldırım daha sonra mazbatasını alacağı seçim kuruluna geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası