Ege Postası
Geri

Yine bir Cumartesi töreni yine mesaj dolu konuşma

İZBETON’UN filosuna dahil edilen yeni araçların hizmet alım törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kenti dedikodu arenasına çevirmediklerini, sustuklarını yuttuklarını ve sadece işlerini baktuıklarını söyledi. Kocaoğlu barış sürecine destek vermek amacı ile gerçekleştirilen Diyarbakır ziyareti konusunda farklı cephelerden kendisine yöneltilen eleştirilere net cevap verdi.”Ben gönlümden geleni yaptım, yanlış olduğunu düşünmüyorum” diyen Kocaoğlu, konu hakkında herkesin eleştiri hakkının bulunduğunu kaydetti
Yine bir Cumartesi töreni yine mesaj dolu konuşma
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Mayıs 2013 Cumartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Bornova’da yer Alan İZBETON Şantiyesi’ndeki törene Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir Milletvekillerinden Mustafa Moroğlu, CHP İl ve İlçe yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar, mahalle muhtarları, dernek, oda ve sendika temsilcileri ve çok sayıda İZBETON personeli katılım gösterdi. Diğer yandan, tören öncesinde yoğun bir ilgi ve ellerinde “Emeğin Başkan’ı Aziz Kocaoğlu”, İzmir Aziz’dir Aziz kalacak”, “Emeğin ve emekçinin dostu Kocaoğlu” yazılı pankartlar Başkan Kocaoğlu’nu karşılayan personel renkli görüntüler oluşturdu.

Başkan Kocaoğlu’ndan EXPO değerlendirmesi

Açılış töreninde Tören esnasında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Her cumartesi günü bir açılış, bir temel atma, bir protokol ve bir araç ekipmanları hizmete almak gibi 2009 seçimlerinden bu yana devam ettirdiğimiz törenlere devam ediyoruz. Önümüzde daha bir çok açılışlımız var. Son bir ayı büyük oranda EXPO ziyaretleri vesilesi ile yurt dışında geçirdik. EXPO için var gücümüzle çalışıyoruz. 2005 yılındaki UNİVERSİAD oyunları ile İzmir’in bilinirliliği arttı. Kente yaptığımız yatırımlar ile bu yolda emin adımlar ile görüşüyoruz. Her gün ortalama bir diplomat ile görüşüyoruz” diyerek EXPO çalışmalarını özetledi.



“Aşamayacağımız engel, yapamayacağımız iş yok”

Başkan Aziz Kocaoğlu, 2009 yerel seçimlerinden bu yana yapılan kent için yapılan hizmetleri ve projeleri özetleyerek, “Yıllık asfalt ihalesi 50 milyon liraydı. Bağlanan ilçe, belde ve köylerle birlikte, altyapı çalışmalarına hız verdik. Altyapıya girmek bir belediye başkanının en zor işidir. Bunları kimse görmez. Biz kenti altyapı yatırımları ile kalkındırmaya başladık. Vatandaşımız bizi anladı. Bugün 21 ilçemizin altyapı sorunlarını bitirdik. Ama yine de yetmez. 189 milyon liralık ihaleye çıktık, ve İZBETON kentin altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Yakında 9 ilçemizin altyapı çalışmaları için yeniden ihaleye çıkacağız. Tabii ki bürokrasi de zorluklarla karşılaşıyoruz. Önemli olan, bir işi yapmak için inanarak yola çıkmaktır. Biz inanarak yola çıktık, aşamayacağımız engel, yapamayacağımız iş yok. Çünkü biz mücadele ederek, İzmirli hemşerilerimizin bize verdiği görevi, tarafsız, adil, herkesi aynı nazardan görerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Eksiklerimiz olduğunu söyleyebilirsiniz, ama “Ayrım yaptı” diyemezsiniz. Vatandaşın, kentin, devletin malına el sürdü diyemezseniz. Önemli olan çalışmak ve üretmektir” diye konuştu.

“Borcu olmayan tek Büyükşehir Belediyesi biziz”

İzmir’in, Büyükşehir Belediyeleri arasında hazineye borcu olmayan tek il olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Hazine garantisi olmadan istediğimiz krediyi buluyoruz. Devlet hazinesinin kredi notu neyse bizimki de odur. Buna ulaşan başka hiçbir devlet kurumu yok. Bunu başardık. En borçlu belediyeden, dünya çapında en güvenli belediye olduk. Bu kolay değil. Biz bunu çalışarak üreterek,tasarruf ederek, kılı kırk yararak ve gece gündüz çalışarak yaptık. Bu noktaya nasıl geldi? 9 yıldır kimsenin alacağını aksatmadık. Kimseyi kapımıza getirtmedik. Hiçbir kuruma ya da kişiye vadesi geçmiş borcumuz yok. Bizden önce işçiler maaşlarını, ikramiyelerini alamazdı. Bizim zamanımızda herkesin hakkı tıkır tıkır ödeniyor. Bu kente dünyanın yatırımını yaptık. Gücümüzü arttırarak devam ediyoruz. Kaynaklarımızı doğru kullandık, hayal projelerin peşinde. Ayakları yere basmayan projelerde kendimizi aramadık. Bugün değil Türkiye’de, dünyada hiçbir Büyükşehir Belediyesi kendi başına bir fuar yapmaya kalkışmadı. Tek kalemde, bir ihalede toplamda 400 milyonu bulan Gaziemir’deki fuar alanı gibi ihaleye çıkan, böyle bir projeyi yapan olmadı. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi başardı” ifadelerini kullandı.

“Kenti dedikodu arenasına çevirmiyoruz”

Konuşmasının son kısmında eleştirilerini de dile getiren Kocaoğlu, “Biz söylenenlere, “dedim dedi”lere bıçak kemiğe dayanmadan cevap vermedik. Bu kentte gerginlik yaratmıyoruz. Kentlinin moralini, huzurunu bozmuyoruz. Kenti dedikodu arenasına çevirmiyoruz. Susuyoruz, yutuyoruz, işimize bakıyoruz… Bir zerre daha fazla hizmet yapmak için uğraşıyoruz. Konuşanlar konuşacak, dedikodu yapanlar dedikodu yapacak. Onlara Allah selamet versin, yolları açık olsun. Biz iş yapacağız, biz hizmet üreteceğiz” dedi.


“İşçinin dostuyuz, taşerona karşıyız”

Kocaoğlu, gündemde önemli yer teşkil eden taşeron konusuna da değinerek, “Alet işler, el övünür” diye bir laf var. Biz şirketlerimizin, elemanlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Biz herkesin dostuyuz. İşçinin de dostuyuz. Taşeronlaşmaya karşı yasal çerçevede mücadele verdik. 650 işçimizin başka bir şirket tarafından işe alınmak istenmesi yine bu yasaların yarattığı bir durumdu. Önemli olan parlamentonun bu konuda gerekli girişimlerde bulunarak, el birliği ile ülkedeki taşeron sistemini kaldırmasıdır. Biz bunu olanaklarımız nispetinde mücadele ederek aşmaya çalıştık. Taşeronlaşama emek ve insan sömürüsüdür. Sendikalarımız ve işçi arkadaşlarımız, kimsenin veremeyeceği paranın peşinden koşarlarsa, o zaman taşeronlaşma kendiliğinden gelir. Herkes iğneyi kendine, çuvaldızı da karşısındakine batıracak. Biz üretiyoruz, çalışıyoruz. Bu kent için uğraşıyoruz” dedi ve işçilere seslendi.

Herkese eşit hizmet

Başkan Kocaoğlu, “Herkese eşit hizmet” dedi ve sözlerine şöyle son verdi, “Hangi siyasi görüşten, hangi inançtan olursa olsun, tüm hemşerilerime güveniyorum, onlara inanıyorum, onların da bize inandığını ve güvendiğini biliyorum. Bu huzurla, bu güvenle onlara olan borcumu ödememek üzere çalışıyorum. Alnı ak, yüzü pak dolaşmak için çalışıyoruz. Hepimiz bu dünyada faniyiz. Önemli olan arkada hoş bir seda bırakmaktır. Önemli olan, arkamızdan harama el uzatmadı dedirtmektir.

Eleştirilere net cevap verdi: “Doğru olanı yaptık”


Törenin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 200 kişilik heyet ile gerçekleştirilen Diyarbakır ziyareti hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap vererek, “Tabii ki eleştiri olacak. Tüm eleştirileri saygı ile karşılıyorum. İnandığım, yüreğimin emrettiği işi yaptım. Bu konuda polemiğe girecek bir durumum yok. Tüm arkadaşların düşüncelerine saygı duyuyorum, elbette konuşulacak. Konuşuldukça, tartışıldıkça, daha doğrusunu, daha güzelini bulacağımıza inanıyorum. Hep beraber ülkeye barışın gelmesi için, tüm Türkiye’nin kaynaşması için destek vereceğiz. Doğru olduğum işi yaptım, doğru olduğuna inandığım işleri de yapacağım. Biz bu konuya pozitif bakıyoruz, dile getirdiğim sözler de menfi bakan kişilere. Bu konuya CHP Genel Merkezi’nden olumlu ya da olumsuz bir eleştiri almadım” şeklinde konuştu.

İZBETON’a çevreci araçlar

İZBETON, halen kullandığı 234 adet iş makinasına ek olarak aldığı 20 adet iş makinasıyla toplam 254 adet iş makinasına; 248 adet hizmet aracına ek olarak aldığı 41 adet araçla da toplam 289 adet hizmet aracına sahip oldu.

Filoya yeni eklenen araçlar

İZBETON tarafından alınarak hizmete alınan araç sayısı 61. Bunlardan 20 tanesi iş makinesi 41 adedi çeşitli araç. Toplam maliyeti 13 milyon 369 bin 280 TL.

2 adet paletli ekskavatör, 4 adet lastikli eksvakatör, 4 adet lastikli loder, 3 adet traktör kepçe,1 adet büyük finişer,1 adet küçük finişer, 3 adet asfalt silindiri ve 2 adet mini asfalt kazıma olmak üzere toplam 20 iş makinesi. Bunların maliyeti 6 milyon 392 bin 152 TL.

Ayrıca 10 adet su tankeri, 5 adet damperli kamyon,5 adet vinçli kamyon, 3 adet tır çekici, 2 adet trafik çekici, 2 adet çift kabinli ekip aracı, 2 adet motorin tankeri, 1 adet periyodik bakım aracı, 1 adet lastik tamir aracı, 1 adet asfalt distribütörü, 1 adet asfalt robotu, 1 adet bariyer çakma aracı, 1 adet kaydır kasa araç ve 6 adet panelvan hizmet aracı olmak üzere toplam 41 adet araç. Bunların maliyeti 6 milyon 977 bin 127 TL.

Yeni araçlar ne sağlayacak'

Yeni alınan 20 adet iş makinesi ile yükleme kapasitesi yüzde 20, asfalt serme kapasitesi ise yüzde 15 artacak. Yeni alınan 41 araç ile hizmetler daha hızlı ve daha güvenli yapılacak. Mini finişer ve mini kazıma makinaları ile tranşe serimi daha kaliteli ve daha seri yapılacak. Dolayısıyla elle yapılan serim miktarı azalacak.(Örneğin 3 adet yama ekibinin yaptığı işi 1 finişer ekibi yapabilecek. Yakıt tüketimi, bakım-onarım ve yedek parça gideri azalacak ve ekonomi sağlanacak. Yeni alınan makine ve araçlardaki çevre dostu motorlar sayesinde egzoz salınımı minimuma inecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası