Ege Postası
Geri

Yorgancılar'dan destek çağrısına şartlı evet

Beyaz Sivil İnisiyatif EBSO başkanı Ender Yorgancılar’ı Ziyaret Etti Beyaz Sivil İnisiyatif, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti, barış girişimi ve Diyarbakır gezisi için Yorgancılar’a destek çağrısında bulunuldu. Yorgancılar, “Herkes bizim bayrağımız al bayrak, devletimiz Türkiye Cumhuriyeti diyorsa ben en önde yürürüm” dedi.
Yorgancılar'dan destek çağrısına şartlı evet
Haberler / İzmir
5 Mart 2016 Cumartesi 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyaz Sivil İnisiyatif dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, “STK yöneticileri olarak ülkenin bütünlüğünün korunması ve şiddetin ortadan kalkması için bu yola çıktık. Hepimiz barışın ve huzurun egemen olduğu, 78 milyonun anayasa önünde eşit olduğu bir Türkiye istiyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Önemli olan farklılıklara saygı göstermek” dedi.
EBSO başkanı Ender Yorgancılar’ı İZELTAŞ’taki makam odasında ziyaret eden Beyaz Sivil İnisiyatif, iş dünyasının da barış girişimine destek olması gerektiğini söyledi.

İDEOLOJİYLE İLGİMİZ YOK
Yorgancılar’a, Beyaz Sivil İnisiyatif’in misyonunu anlatan Abdullah Cıstır, “STK’lar olarak risk alınması gereken bir dönemde pozisyon aldık. Demokratikleşelim derken günden güne daha çok ayrışıyoruz. Bu ayrışmayı ortadan kaldırmak için Diyarbakır’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bazı gruplar ideolojik tavır takınarak gidiyor. Bizim ideolojiyle ilgimiz yok. Tamamen sivil halkın temsilcisi olarak orada bulunmak istiyoruz” dedi ve Yorgancılar’a da destek çağrısında bulundu.

ŞARTLI DESTEK: EN ÖNDE YÜRÜRÜM
Beyaz Sivil İnisiyatif’in destek talebini 2 şartla kabul edeceğini ve en önde yürüyeceğini belirten EBSO başkanı Yorgancılar, “ Herkes Bizim bayrağımız Al bayrak, bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devleti diyorsa ben çıkar en önde yürürüm. Yapabileceğim ne varsa başım üstüne. Farklılıkları Diyarbakır’da birleştirelim” dedi.
Yorgancılar’a cevap veren Abdullah Cıstır, “STK yöneticileri olarak ülkenin bütünlüğünün korunması ve şiddetin ortadan kalkması için bu yola çıktık. Hepimiz barışın ve huzurun egemen olduğu, 78 milyonun anayasa önünde eşit olduğu bir Türkiye istiyoruz. Hepimiz Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız. Önemli olan farklılıklara saygı göstermek” dedi.


AĞRILININ YANINDA İZMİRLİNİN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
Anadolu Birliği genel başkanı Erhan Kahraman, Beyaz Sivil İnisiyatif’in çok geniş bir yelpaze olduğundan söz etti. Kahraman, “Beyaz Sivil İnisiyatif içerinde tek bir görüş yok. Birçok görüşten arkadaşımız bizimle birlikte yol alıyor. Şu anda İzmir Kent Federasyonu bize ev sahipliği yapıyor. Ağrılının yanında İzmirlinin olması çok önemli. Beyaz Sivil İnisiyatif’te Türk de var Kürt de. Alevi de var, Roman da. Konyalı da var Denizlili de. Türkiye’deki çeşitliliği tek çatı altında birleştirdik” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası