Ege Postası
Geri

Yuvada kalan çocukların hayat kalitesi artacak

Afyonkarahisar Bolvadin ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası, 'Biz Sizinle Varız' projesiyle 79 bin liralık hibe desteği almaya hak kazandı. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın, ‘Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’ kapsamında verdiği...
Yuvada kalan çocukların hayat kalitesi artacak
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar Bolvadin ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası, 'Biz Sizinle Varız' projesiyle 79 bin liralık hibe desteği almaya hak kazandı. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın, ‘Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’ kapsamında verdiği hibe desteği sayesinde, hayatın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri azaltılarak, çocukların hayat kalitesinin atırılması hedefleniyor.

Yuvada kalan çocukların psikolojik ve sosyolojik gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar kapsamında teknoloji sınıfları, oyun odaları, oyuncaklar, çocuklara uygun mobilyalar, oturma grupları ve çeşitli gelişim odaları hayata geçirilecek.

Söz konusu proje Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden destek almaya hak kazanan 69 proje arasında bir çocuk yuvası tarafından hazırlanan tek proje olma özelliği taşıyor. Proje ile koruma ve bakıma muhtaç çocukların pek çok ihtiyacı giderilmiş olacak. Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası'nda koruma ve bakım altında 116 çocuk bulunurken, ayni nakdi yardım ile aile yanında 7 çocuk kalıyor. Evlat edindirilmek üzere aile yanında 4 çocuk kalırken, 15 çocuk ise koruyucu aile hizmetinden faydalanmakta.

ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, bu proje sayesinde Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası'nda yapılacak iyileştirmelerle hayatın, çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılarak yaşam kalitesi ve standartlarının yükseltileceğini söyledi. Özmen, teknoloji odası oluşturularak alınacak bilgisayarlarla çocukların çağa uyum sağlaması, bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olunacağını belirtti. Özmen, projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, çocukların psiko-sosyal gelişimlerine fayda sağlaması açısından bunun önemli bir proje olduğunu anlattı.

97 PROJE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

12 Kasım 2012 tarihinde ilan edilen 17,3 milyon liralık bütçeli Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarının değerlendirme süreci, geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. 262 proje başvurusu gerçekleştirilirken, değerlendirmeler sonucu Afyonkarahisar’dan 27, Kütahya’dan 24, Manisa’dan 25 ve Uşak’tan 21 olmak üzere toplam 97 proje desteklenmeye hak kazandı.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası