Ege Postası
Geri

Zeybekci: Kimseyi mağdur etmeyiz

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların ekmeğine kimse el uzatamaz” dedi. Zeybekci, çalışanların işten çıkarılacağı iddialarına yanıt verdi
Zeybekci: Kimseyi mağdur etmeyiz
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2019 Salı 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Zeybekci, başkanlığa seçildiğinde belediye çalışanlarını işten çıkaracağını iddia edenlere yanıt verdi. Zeybekci, “Bazıları herkesi kendi zihniyetinde sanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir kardeşimizin işiyle ilgili endişesi olmasın. Kimsenin ekmeğiyle oynamayız, kimseyi mağdur etmeyiz” diye konuştu.

Şoför esnafının sorunlarını dinleyen Zeybekci, “bu sorunlara mutlaka çözüm bulacağız. İzmir’e şeffaf belediyecilik modeli getireceğiz. Hayata geçirilecek İzmir Platformu ile her sorunun çözümü için oturup birlikte karar vereceğiz” dedi.

Nostaljik fuar canlanacak

İzmir’in eskiden fuarıyla anıldığını, Kültürpark’a festival tadında bir nostaljik fuarı tekrar kazandıracaklarını bildiren Zeybekci, şöyle devam etti:

“İzmir’de ekmeğin büyümesi için ortam yaratılmamış. Yatırımcıyı buraya çekmek için öncelikle altyapı sorunlarını, ulaşım sorunlarını halletmeniz gerekiyor. Projelerimiz İzmir’in kaybettiği zamanı kazandıracak. Kente ilk etapta yapacağımız köprülü kavşak ve battı çıktılarla, oluşturacağımız alternatif yollarla trafik sorununu çözeceğiz. Ayrıca İzmir’e ikinci çevre yolu şart. 7 Şubat’ta bu problemleri giderecek projelerimizi duyuracağız.”

Akıllı şehir: İzmir

Ege Ekonomisi Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın konuğu olarak oda başkanlarıyla da bir araya gelen Nihat Zeybekci, projeleri hakkında bilgi verdi. Zeybekci, “Akıllı Şehir İzmir” uygulamasını hayata geçirerek, tüm belediyecilik hizmetlerinin dijital ortamdan yapılmasını, sağlayacaklarını belirterek, “Evrak, ruhsat işleri dahil tüm belediye işlemleri dijital ortama taşınacak. Su şebekesindeki yoğunluğun ya da kaçağın da, ulaşımın da takibini bu akıllı sistemden yapabileceğiz. Bizim yönetim anlayışımız, dikte eden değil danışan belediyecilik olacak. Şehri birlikte yönetme hedefindeyiz.” dedi.

Yöneltilen bir soru üzerine, İzmir’in İstanbul’a benzemesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Zeybekci, “Bir santimetrekare yapı yoğunluk artışına dahi izin vermeyeceğiz. Yol haritasını birlikte çizeceğiz, hikayeyi beraber yazacağız. Sivil toplum kuruluşları da İzmir’in hafızası, takipçisi olarak bu işlerin denetimini sağlayacak” diye konuştu.

Türkiye'nin İzmir'i kazanması lazım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında Esnaf ve  Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü’yü ziyaret etti. Hünü, seçimlerden sonra Zeybekci’nin kendilerini belediye başkanı olarak ziyaret etmesi dileğinde bulundu.

Seçim bölgesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü’yü ziyaret etti. Nihat Zeybekci burada seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi ve İzmir’in geri kaldığını öne sürerek, kentin kaybedecek zamanının olmadığını söyledi. Zeybekci, İzmir'in son 20 yılda ihmal edildiğini, 1997 yılında Türkiye’deki ikinci büyük ekonomiye sahip olan İzmir’in, her yıl geriye gittiğini iddia etti. Zeybekci, "Böyle giderse 5- 6 yıl içerisinde Bursa ve Antalya gibi kentler İzmir’i geçecek. Türkiye’nin İzmir’i kazanması lazım. İzmir’in Türkiye’ye monte edilmesi lazım" diye konuştu. Zeybekci ayrıca belediye başkanlığı yaptığı dönemi de hatırlatarak, "7 yaşından beri çalışıyorum. Ne makamlara ne makam aracına ihtiyacım var. Belediye başkanlığı yaptım, bir kuruş maaş almadım" dedi.

Ardından Kooperatif Başkanı Salahaddin Hünü, Zeybekci’ye çerçeve içinde Ayetel Kürsi duası hediye etti. Hünü, "Allah ayağını düz bastırsın, hata, kaza vermesin. İnşallah belediye başkanımız olarak da bizi ziyaret etmeyi Allah nasip etsin" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası