Ege Postası
Geri

Zübeyde Teker: Paket, demokratikleşme adına ön açıcı olacaktır

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi heyetinden Zübeyde Teker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketinin bir ön açıcı olacağını söyledi.Zübeyde Teker ve Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinden...
Zübeyde Teker: Paket, demokratikleşme adına ön açıcı olacaktır
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi heyetinden Zübeyde Teker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketinin bir ön açıcı olacağını söyledi.

Zübeyde Teker ve Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinden Celalettin Can, Beyoğlu’ndaki Cezayir Lokantası’nda basın toplantısı düzenledi.

Yeni bir anayasa ihtiyacına değinen Zübeyde Teker, “Kimlik ve kültür sorunlarımızı bir paket, iki paketle çözülebileceğine inanmıyorum, ama bu ülkenin demokratikleşme anlamında bu paketlerin bir ön açıcı olacağını biliyorum. Temeli çözecek olanın da anayasa olduğunu biliyorum. Bunu sürekli erteleme, kabul edebileceğim bir şey değil açıkçası. Ben bir anne değilim ama kadınım. Bir annenin çocuğu için neler düşüneceğini her gün hissediyorum. Ve bu noktada sorumluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda demokratikleşme paketinden yola çıkan Celalettin Can da, “Dün demokratikleşme paketi açıklandı. O zaman akla şu soru geldi; ‘acaba bu paket ile bizim Akil İnsanlar heyeti raporu ile ilişkisi nedir'’ Heyet raporu, ne kadar demokratikleşme paketine yansıd? Akil insanlar çalışırken ne kadar iktidar doğrultusunda oldu ya da ne kadar objektif olabildile? Bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyordu. Ayrıca 2,5 - 3 ay boyunca sağcı ve ulusalcı çevreler biz çok ciddi saldırılara da uğradık. Demokrasi paketine bizim görüşümüz, araştırmamız yansıtılsaydı Kürt meselesine, demokrasi meselesine Türkiye nasıl yaklaşırdı ve nasıl bir Türkiye ortaya çıkardı.” ifadelerini kullandı.

Can, Akil insanlar heyetinin 110 sayfalık rapor özeti ile demokratik paketi kıyasladı. Tüm bölgelerin rapor özetlerini tek tek okuyan Can sonuç olarak şunları söyledi: “Demokratikleşme paketi ile ilgili ikisini kıyaslayabildik. Bizim vardığımız sonuç şu; paket beklentileri karşılayacak, çözüme katkı sunacak, Türkiye’yi demokratikleştirecek bir paket değil. Bu paket ile biz akil insanların fazla bir ilgisi de yok. Biz bir nevi PR çalışması yapmışız aslında. Hükümet almış bunu okumuş, bir iki noktasından yararlanmış anladığım kadarıyla. Ama bununu içeriğinin Akil İnsanlarla ilgisi yok. Terörle mücadele kanunundan hiç söz edilmiyor. Ana dilde eğitimi kolejlere havale ederek demokratikleşme hedeflenmiş. Bu olsa olsa özgürlükleri özelleştirerek taşeronlaştırmadır aslında.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası