Ege Postası
Geri

AK Parti’de çift liste kaosu: Aliağa’da da 2. aday çıktı

AK Parti’de işleyen kongre takviminde Genel Merkez kararına rağmen aday olan isim sayısı giderek artıyor. Bayraklı, Selçuk, Buca kongrelerinde kararın delinmesinin ardından bu kez Aliağa’da ikinci liste krizi ortaya çıktı. Aliağa’da İlçe Başkan Yardımcısı İsa Önal sosyal medyadan başkan adaylığını duyurdu. AK Parti’de çift liste kaosu
AK Parti’de çift liste kaosu: Aliağa’da da 2. aday çıktı
Haberler / Yerel Politika
26 Mart 2018 Pazartesi 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI – AK Parti İzmir İl Teşkilatı ilçelerde başlattığı kongre takviminde Genel Merkez kararına rağmen çıkan ikinci listeler nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşıyor. İl Başkanı Aydın Şengül’ün atanmasının ardından başlayan süreçte, temayül yoklaması ile ilçe başkanlarını belirleyen ve tek listeli bir kongre süreci geçirmeyi bekleyen AK Parti İzmir İl Teşkilatı; şimdiye kadar Bayraklı, Buca ve Selçuk’ta ikinci liste kriziyle karşı karşıya kaldı. 

DUA VE DESTEK İSTEDİ

Bugün ise 7 Nisan’da yapılacak Aliağa Kongresi öncesi Genel Merkez kararına uymayan bir adaylık açıklaması daha yaşandı. Mevcut Başkan Yaşar Akbulut ile yola devam etmeme kararı alan AK Parti Genel Merkezi ve İl Teşkilatı kongrede Kazım Sayın ile devam etme kararı almıştı.  Ancak bugün sosyal medyada AK Parti Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı İsa Önal aday olduğunu duyurdu. Önal yaptığı açıklamada partililerden destek ve dua istedi.

"ADAYIM" DEDİ

Önal “Kıymetli dava arkadaşlarım 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Partimizin ülkemize yaptığı hizmetler takdire şayan boyuttadır. Kurulduğu tarihten bugüne kadar kurucusu ve destekçisi olduğum kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı'mız SN. Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Üyesi olduğum AK Parti ailesinin bir mensubu olmaktan onur ve şeref duyduğumu belirtmek isterim. Türkiye’mize düşman olan şer odaklarının aynı safta birleştiği bugünlerde şahsi iradem ve özellikle ülkemizin son 5 senede yaşadığı badireleri görmem ve buna, bu ülkenin bir vatandaşı olarak üzülmemem elde değil. Doğduğum ve büyüdüğüm Aliağa ilçemizde mensubu olduğum AK Partimizin bayrağını daha üst seviyelere ve halkımızla daha kucaklaşma adına yapmış olduğum istişareler sonucu AK Parti Aliağa İlçe Başkan Adaylığına karar verdim. Delegelerimizin uygun görmesi halinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamak sureti ile köy köy, mahalle mahalle bütün hemşerilerimizin derdine derman olmaktır niyetim. Kurulduğu günden bugüne kadar kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımızın, mahalle temsilcilerimizin hizmetleri ile büyük onur ve şeref duyduk. Bundan sonraki süreçte şahsımın ilçe başkanlığı görevi uygun görülürse tüm ilçe başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, mahalle başkanlarımız ve ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla istişareli bir yönetim anlayışını ve tarzını sergileyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm halkımızın uygun gördüğü bir yönetim şekliyle Aliağa ilçemizde hizmet etmek benim için bir onur ve şeref vesilesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Aliağa AK Parti İlçe Başkanlığına aday olduğumu tüm kamuoyuna saygılarımla bildirir, bu süreçte şahsıma dualarınızı, desteklerinizi ve temennilerinizi eksik etmemenizi rica ederim” açıklamasında bulundu.

UYGULAMA BİZE ÖZEL DEĞİL

Adaylık açıklamasının ardından Aliağa İlçe Başkanı ve yönetiminin İl Başkanı Aydın Şengül tarafından istifasının istendiği iddia edildi.

Önal, Egepostası’na yaptığı açıklamada, Adaylığım ile ilgili basın ile görüşme yapmak istemiyorum. Ancak "istifa alındı" iddiaları konusuna açıklık getirmek isterim. İl Başkanlığı değişim kararı verilen tüm ilçelerde ilçe başkanlarının ve yönetimlerinin istifalarını kongre öncesi istemişti. Ben adaylığımı açıkladım diye özel bir uygulama yapılmadı. Bize has bir şey değil ” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası