Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu Seferihisar'da yeni il başkanı katılmadı!

CHP İzmir'de istifa eden Yüksel'in geri döndürülmesi için Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nu Seferihisar'da karşılamayan yeni il başkanı Asuman Ali Güven, Kılıçdaroğlu'nun bu sabah ki ziyaret ve çalıştay mesaisine de katılmadı. Güven nedenini Ege Postası'na açıkladı. Kılıçdaroğlu Seferihisar'daki mesaisine başladı
Kılıçdaroğlu Seferihisar'da yeni il başkanı katılmadı!
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2016 Perşembe 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasının ardından olağanüstü toplanan İl Yönetim Kurulu üyeleri, örgütlenme ve örgüt yönetiminden sorumlu Asuman Ali Güven'in yeni il başkanı olmasını kararlaştırdı ve genel merkeze bildirdi.

Kılıçdaroğlu örnek gösterdi

Aynı dakikalarda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ilçe belediye başkanlarını durumu değerlendirmek için toplantıya çağırdı. Toplantıya 22 ilçe belediye başkanından Buca, Karşıyaka, Dikili ve Bayraklı katılmadı. Belediye başkanlarının Alaattin Yüksel'in il başkanlığı görevine devam etmesi yönünde görüş bildirdiği kaydedildi. 

Kocaoğlu ve başkanlar toplantının ardından Seferihisar'a gitti.

Saat 21:00 sularında otele gelen Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu ve beraberindeki bazı belediye başkanlarıyla özel görüştü.

CHP lideri, Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile biraraya geldi. Soyer dışındaki üç başkan da Yüksel'in il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla uyumlu çalıştığını, koordinasyon eksikliği konusunda haklı olduğunu ifade etti. CHP lideri sessiz kaldı. 

Kılıçdaroğlu'nun otelde gece yemek boyunca Yüksel'le ilgili bir şey konuşmadığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki kurmaylarının il yönetiminin danışmadan başkan seçmesine de tepkili oldukları ifade edildi. 

YENİ BAŞKAN GİTMEDİ

Bilim, Yönetim, Kültür Platformu tarafından düzenlenen Türkiye Sanat Çalıştayı’na katılmak üzere İzmir’in Seferihisar ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Seferihisar Belediyesi Yaratıcı Yazarlar Merkezi’ni gezdi. Kılıçdaroğlu'na bazı CHP İzmir ve Manisa Milletvekilleri ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

GÜVEN YOK

İl yönetiminin Yüksel'in yerine başkan seçtiği Asuman Ali Güven, dün akşam Kılıçdaroğlu'nu karşılamazken, yeni başkanın bugün de Seferihisar'da olmaması dikkat çekti.

İLHAN ADINI ALACAK
Gezi sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "Burada çok güzel bir yazarlar evini açtık. Burası Atilla İlhan adını alacak. Bu Atilla İlhan’a duyulan saygı açısından da önemli. Yazarlarımız buraya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar, tartışacaklar, düşünecekler ve yazacaklar. Sadece bizi değil, gelecek kuşakları da aydınlatacaklar. Buradan yazarlara, çizerlere, sanatçılara, sevgilerimizi, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar bu ülkenin geleceğinin güvencesidir, demokrasimizin güvencesidir, düşünmenin güvencesidir. Bize özgüven veren insanlardır. Onlara her zaman şükran duyacağız” dedi.

AYDIN ERTEN'İN MEZARI BAŞINDAYIM

Güven, Ege Postası'na Seferihsar'a neden gitmediğini açıkladı. Güven şunları söyledi;

"Çok sevdiğim, ağabeyim Aydın Erten'in mezarı başındayız. Her yıl olduğu gibi, onu anma törenine katılıyorum. Parti olarak buradayız. Seferihisar programına öğleden sonra katılacağım. Seferihisar programı zaten daha farklı bir program. O program nedeniyle zaten tartışmalar oldu. İl başkanının istifasının nedeni o. Parti genel merkezi de oradaki çalışmayı daha farklı yorumluyor. Parti inisiyatifinde bir çalışma olmadığını söylüyor. Bu konuda çok fazla o polemiğin içinde olmak istemiyoruz. Bu bir tavır olarak da değerlendirilmemeli. Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Öyle bir çelişkimiz asla yok. Genel merkez ve genel başkanımızın yanındayız."

KOCAOĞLU FUAR TOPLANTISINDA

Kılıçdaroğlu'nu Seferihisar'da bir gün önce karşılayan Kocaoğlu Seferihisar'daki çalıştaya gitmedi. Kocaoğlu, çalıştayla aynı saattlerde 85. İzmir Enternasyonal Fuarı Ana Sponsoru Folkart'In Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel'in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan'In katılımıyla, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı basın toplantısı düzenledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası