Ege Postası
Geri

Âşıklar sazlarıyla Gezi eylemleri ve Mısır'daki darbeyi protesto etti

Bursa’da Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkiye Âşıklar ve Şairler Şöleni'ne katılanlar, Türkiye'deki Gezi olayları ve Mısır’daki askerî darbeyi konu alan atışmalar yaptı. Türkü, lebdeğmez ve atışma...
Âşıklar sazlarıyla Gezi eylemleri ve Mısır'daki darbeyi protesto etti
Haberler / Kültür - Sanat
6 Temmuz 2013 Cumartesi 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkiye Âşıklar ve Şairler Şöleni'ne katılanlar, Türkiye'deki Gezi olayları ve Mısır’daki askerî darbeyi konu alan atışmalar yaptı. Türkü, lebdeğmez ve atışma dallarında yarışan aşıklar aşk, özlem, gurbet, kahramanlık ve duygu dolu türkülerinin yanında gündemi de unutmadı.

Âşıklar Ahmet Poyrazoğlu ile Temel Turabi’nin gündeme ilişkin atışması ayakta alkışlandı. Gezi olaylarını değerlendiren aşıklar, uyanık olunması gerektiğini belirterek, “Gezi bahane bahane, devletime operasyon var, gezi bahane bahane.” dedi. Hedefte yurdu yıkmak olduğuna vurgu yaparak, “Halkı çileye sokmak var, gezi bahane.” şeklinde devam ettiler. Olayların ardında dış güçlerin olduğunu söyleyen aşıklar, sazın telinden şu uyarılarda bulundu: “Daim kararda kalalım, dirlik ve birlik olalım, Mursi’den örnek alalım, gezi bahane bahane.” Ülkenin Suriye’ye benzetilmek istendiğine vurgu yapan aşıklar, “Terzi urgan derdindedir, yoksul çorba derdindedir, herif darbe derdindedir, gezi bahane bahane.” değerlendirmesinde bulundu. Sünnilerle Alevilerin kardeş olduğunun da altını çizen Poyrazoğlu ve Turabi, cami ve cemevinin çatıştırılmak istendiğine vurgu yaptı. Atışma sırasında aşıkların birbirini iğneleyici ifadeleri ise gülüşmelere sebep oldu.

'BU GELENEĞİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yaptığı açıklamada şöleni tamamladıklarını belirterek, “Ülkemiz ve Türkçe konuşulan diğer 12 ülkeden aşık ve şairler buluştu. Dokuz yıl önceye kadar 40 yıl boyunca Konya’da devam eden bu şölen, artık belediyemizin organizasyonunda yapılıyor.” dedi. Amaçlarının Türk halk edebiyatındaki aşıklık ve saz şairliğini yaşatmak olduğunun altını çizen Başkan Keskin, “Bu gelenek oldukça önemli. Bu kültürü yaşatabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığımız'ın biraz desteği var ama daha çoğunu bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Bundan sonra da geleneği devam ettirmeye çalışacaklarını belirten Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün ayrıca güncel konulardan Gezi olaylarına dair de aşıklarımız arasında atışma yaşandı. Çok da güzel dile getirdiler. 'Gezmek bahane, gezi olayları bahane, ülkeyi karıştırmak şahane' gibi birtakım atışmalar yaptılar. Biz aşıklarımızla da ozanlarımızla da, duranlar ve hatta geri gidenler şöyle dursun, durmak yok yola devam diyoruz, yürümek değil, koşuyoruz hizmet için.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası