Ege Postası
Geri

​CHP'den Şengül'e kadro tepkisi

​Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün, “Bizi torpil yapmakla suçlayan CHP, yıllardır İzmir’de kendi yandaşlarını istisnai kadrodan memur yaparak belediyenin çeşitli kademelerine yerleştirdi” sözleri, CHP’den sert tepki gördü. açıkladı.Buca’da adının istisnai kadro alanlardan biri olarak gösterilen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in baş danışmanı Tolga Çobanoğlu, bu iddianın doğru olmadığını belirtirken, “Sayın vekil, kanuni bir hak olan istisnai kadrolarla, torpil listleriyle hak etmişlerin çalınan haklarını birbirine karıştırmıştır” dedi.
​CHP'den Şengül'e kadro tepkisi
Haberler / Yerel Politika
15 Aralık 2014 Pazartesi 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Tolga Çobanoğlu, kişisel Facebook sayfasından yaptığı açıklamada AK Parti Mliletvekili Aydın Şengül’ün, açıklamalarına tepki gösterdi. Şengül’ün Yeni Asır Gazetesi’nde yayımlanan haberini “tekzip” ettiği açıklamasında,  “AKP’li Vekil Sayın Aydın Şengül’ün bahsettiği istisnai kadrolar, belediye başkanlarına devlet tarafından verilmiş bir yetkidir. Yani belediye başkanına istisnai kadro yetkisini devlet vermiştir. AKP’liler KPSS sınavına girip herhangi bir devlet kurumuna yerleştirilmeye hak kazanan kardeşlerimizin yerine, o kadrolara torpil listelerindekileri almaktadır. Yani Sayın Şengül’ün söylediği ahbap çavuş ilişkileri diğer tüm devlet kurumlarında olduğu gibi KPSS gibi gençlerimizin geleceğini bağladığı sınavlarda da hüküm sürmektedir. Sayın vekil, kanuni bir hak olan istisnai kadrolarla, torpil listeleriyle hak etmişlerin çalınan haklarını birbirine karıştırmıştır” dedi.
 
Yasama organının bir yetkilisi olan Aydın Şengül’ün bu açıklamasının vatandaşa “ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olup kanunlardan nasıl bu kadar bihaber olunur” sorusunu sordurması gerektiğini belirten Çobanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çünkü bu açıklama halkı kandırmak içindir. AKP’li vekiller kendi çıkardıkları yasalardan bihaber, vatandaşı da bilinmeze sürüklemektedir. Sayın Vekil’e buradan sesleniyorum. Vekillik komutla el kaldırıp indirerek oylama yapmak değildir, öyle zannettiğiniz için kanunu, devletin verdiği hak olan istisnai kadrolarla, yandaş listeleri devlet kurumlarına yerleştirmeyi, adam kayırmayı bir tutar, yanlış yapar, gülünç duruma düşersiniz.
 
Haberde adım Buca Belediyesi’nde istisnai kadro almış olarak geçmektedir. Şahsım adına bu bilginin doğru olmadığını belirterek, Buca’ya da başka bir belediyeden istisnai kadromun olmadığını belirtirim. Sayın vekilden neye istinaden adımı böyle bir olaya karıştırdığının açıklamasını ve yolladığım tekzibin tarafından dikkate alınarak düzeltme yayınlanmasını talep ediyorum.
 
Biz Cumhuriyet Halk Parti’liler olarak yolsuzluk yapmadık, yandaş kayırmadık, kul hakkı yemedik, halkımızı kandırmadık. Bizler CHP’ye gönül vermiş ve bu yolda emek harcayan kişilerin CHP kadrolarında değerlendirilmesinin ahlaki olarak da doğru olduğu kanısındayız.
 
İstisnai kadroların belediye başkanlarına verilen yasal bir hak olduğu gerçeğinden hareketle, 100 bin’i aşan nüfuslu belediyelerde, başkanların da çalışma arkadaşlarını kendisinin belirlemesi en doğal hakkıdır. Parti ayrımı yapmaksızın belediyeler bu haklarını kullanmaktadır. İşte tam da bu noktada son olarak Sayın Şengül’e şu soruları sormak istiyorum. İzmir’ de kazandığınız yüz binden fazla nüfuslu belediyelerinizde AKP’li belediye başkanları tarafından atanan istisnai kadrolar kimlerdi? ve AKP’nin hangi kadrolarından gelmişlerdi? Hazır eliniz değmişken o kadroları da bir açıklarsanız İzmir ve siyaset kamuoyuna bir katkı sağlamış olursunuz. Hukuka ve kanuna uygun olanla, olmayanı ayırt edebildiğiniz gün bu ülkeye daha büyük hizmetler edeceğinize olan inancımla saygılarımı sunuyorum"
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası