Ege Postası
Geri

​Kavalar iktidarı hedef aldı, 7 Haziran’ı işaret etti

CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Nevzat Kavalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kılavuz edindiğini söyledi, "AKP iktidarının ülkemizi düşürdüğü bu zifiri karanlık kaos ortamı partimizin yaktığı demokratik önseçim meşalesi ile 7 Haziran günü aydınlanacak, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır” dedi. ​Kavalar iktidarı hedef aldı, 7 Haziran’ı işaret etti
​Kavalar iktidarı hedef aldı, 7 Haziran’ı işaret etti
Haberler / Seçim
26 Mart 2015 Perşembe 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP Bornova eski İlçe Başkanı, İl Genel eski Meclis Üyesi İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Nevzat Kavalar, önseçime 3 gün kala neden aday olduğunu, vekil olması halinde neler yapacağını anlattı.Kavalar AK Parti iktidarını hedef aldı, 7 Haziran’a dikkat çekti.
Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak hep iş hayatıyla emekle iç içe olduğunu ifade eden Kavalar,  uzun yıllardır CHP’de aktif siyaset yaptığını söyledi.CHP’de üye olduğu günden bu yana “Önseçim” mücadelesi verdiğini ifade eden Kavalar, “Hayat felsefem insanların hak ettiği insanca yaşamalarını sağlayan dürüst ahlaklı idealist bakış açısı ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kılavuz edindim. Bu doğrultuda herkesin eşit ve mutlu olduğu aydın demokratik özgür bir Türkiye de yaşayarak mümkün olacağını belirtiyorum. Dönem dönem aday adaylıklarım oldu. Aday olma şansını yakalamadım. Hepsi merkez yoklamasıydı. CHP’nin bir neferi olarak çalışmalarda yer aldım. Hiç küsmedim. 25 yıldan bu yana CHP’de önseçim diye bağıran bir partiliyim. Belki de ondan dolayı bizi adaylığa uygun görmediler. Önseçim kararı alındı. Genel Başkanımıza, Parti Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Siyasi partiler içinde sadece önseçim yapan CHP. Bundan sonrada hep önseçim yapılması için mücadele edeceğim.  Bizi aday konumuna üyeler getirecek. Önseçim kararı alındıktan sonra hiç düşünmeden adaylık başvurusu yaptım. Kendimi sizlere emanet ediyorum. Sizlerin vekili olmak istiyorum. Olmadık diye kırılmayız, az çalıştık deriz. Başarıyı birlikte yakalayacağız. Hepimiz başarmak için mücadele edeceğiz” dedi.
 

İKTİDARI HEDEF ALDI

“AKP iktidarının ülkeyi nasıl yönettiğini görüyoruz” diyen Kavalar iktidarı şu sözlerle eleştirdi;
“Bunlar iktidara geldiğinde strateji belirlemişler. İnsanları yoksullaştırıp muhtaç haline getireceğiz diye. Bu stratejiyi çok iyi uygulayarak iktidarda kalmayı başardılar. Bunu kırmak bizim elimizde. İnsanların onurunu kırmadan ihtiyaçlı ailelere, kadına yardım yaparak yapacağız. İktidara geldiğimizde yapacaklarımızı çok iyi anlatmalıyız. Büyük Önderimiz ‘Yurtta sulh cihanda sulh” demişti. AKP iktidara geldikten sonra bütün komşularımızla sıkıntılıyız.  Şimdi de İç Güvenlik Yasası gündemde. Bu yasa tam bir felaket. AKP iktidarı ülkeyi yolsuzluğa bulaştırdı. Yasama yürütmeyi şekillendirmekle kalmadı kuvvetler ayrılığı ilkesini yok etti. Her gittiğim yerde söylediğim gibi buradan da belirtmek istiyorum ki 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonunu unutmadık hiçbir zamanda unutturmayacağız. AKP iktidarının ülkemizi düşürdüğü bu zifiri karanlık kaos ortamı, partimizin yaktığı demokratik ön seçim meşalesi ile 7 Haziran günü aydınlanacak, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.”



GELECEK HALA ELİMİZDE
İş hayatında ve siyasette edindiği tecrübeleri ortaya koyup İzmir’e ve ülkeye hizmet etmek için aday adayı olduğunu ifade eden Kavalar, “  CHP iktidarında işsizlik yolsuzluk ve yoksulluğun kaldırılması için yola çıktım. Demokratik sistem son kullanım olmasın diye yola çıktım.  İnsan olarak eşitiz diyebilmek için yola çıktım. Geçmişi değiştiremeyebiliriz ama gelecek hala ellerimizde. Ellerimizi CHP’de birleştirelim. AKP iktidarına son verip halkın iktidarını kuralım” dedi.

KAVALAR KİMDİR'
1956 yılında Bornova Işıkkent’te doğdu.Özel Türk Koleji’nde okudu. 3 çocuk babası olan Kavalar, siyasete CHP gençlik kollarında başladı. 1993’te CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Sırasıyla ilçe yöneticiliği, ilçe saymanlığı ve ilçe sekreteri olarak çalıştı. 1996-2002 yılları arasında 3 dönem CHP Bornova İlçe Başkanlığı ve 2 dönem kurultay delegeliği yaptı. 2009 yılında il genel meclis üyesi oldu. 2010 yılında il daimi encümen üyesi seçildi. Kavalar aynı zamanda Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Holstein Damızlık Süt Hayvancılığı Birlik Başkanlığı, Yeni Bornova Spor Kulübü üyeliği, Altındağ Spor Kulübü Başkanlığı,Trakyalılar ve Muhacirler Derneği Başkanlığı yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası