Ege Postası
Geri

​Vali umut vermedi ama Kocaoğlu kararlı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hazine’ye devredilen İzmir İl Özel İdare’nin malları için umutlu olduklarını, belirterek, “Gerekirse otururuz, gerekirse yürürüz, Hükümet Konağı merdivenlerinde basın açıklaması yaparız” dedi. Kocaoğlu, geçmişte yetkileri özel idareye, malları ise Hazine’ye devredilen YSE için açılan davanın, kendileri için emsal olabileceğini de söyledi.
​Vali umut vermedi ama Kocaoğlu kararlı
Haberler / İzmir
6 Haziran 2014 Cuma 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Kanal 35’te “Sabah Resimleri” programında, Hasan Tahsin Kocabaş’ın sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hazine’ye devredilen Özel İdare’nin malları için çarpıcı açıklamalar yaptı.
Başkan Kocaoğlu, “Kimi benim için beceriksiz diyor, kimi reklamını yapamadı diyor. Ancak 10 yıldır biz hakkaniyetle bu işleri yapmaya çalışıyoruz. 10 yıldır kamu malı satmadık,satmayacağız. AKP’li bir vekil ‘Satmayacağı ne malum’ diyor. Benim satmayacağım malum da, başkalarının satmayacağı malum değil” dedi. Kocaoğlu, “Biz Yassıcaada’ya ecrimisil ödüyoruz. Acilen şantiyelere ihtiyacımız var. Binalara ihtiyacımız var. Bu bir kentlilik bilinci. Türkiye’de kentlilik bilinci en yüksek olan illerin başında İzmir geliyor. O kadar göç almasına rağmen. Bunu kendi ideolojik yaklaşımlarına lütfen alet etmesinler. Eski belediye binamız var. Parlamenterler Birliği oturuyor. İdari birimlerimiz kullanıyor. Eski belediye binasını zamanında kentin ileri gelenleri alıp, yapmış, belediyeye hibe etmiş. İzmir böyle bir kent. Kaya Termal Otel’den kirayı İzmir Büyükşehir Belediyesi alsa, Pınarbaşı’ndaki alanda, halkın kullanımına açacak çeşitli yatırımlar yapsa, olmaz mı” dedi. Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

ELİMİZ BÖĞRÜMÜZDE
“Bu konularda çok fevri davranmamak gerekiyor. Bir defa tutanağı alacağız. Tutanak hala gelmedi. Bilgi edinme yasasına dayanarak valiliğe bu tutanakları bize vermeniz gerekiyor diyeceğiz. Gerekirse otururuz, gerekirse yürürüz, hükümet konağının merdivenlerinde basın açıklaması yaparız. 4 milyon İzmirli beni seçerken, dedi ki beni temsil de edeceksin, kazanımlarımı, değerlerimi, yetkin ölçüsünde koruyacaksın. Sen bana, iyi örnek olacaksın. İyi insan olacaksın. Örnek alınacak insan olacaksın. Arabuluculuk yapman gerekiyorsa, bunu yapacaksın, malım gidiyorsa, malımı koruyacaksın. Canım gidiyorsa, bunu yapacaksın. En azından manevi olarak yapacaksın dedi. İl özel idarenin malları sağa sola savrulurken, İzmirlinin yerel kazanımları, hazineye devredilirken, İzmir’in hazır malını biz Hazine’ye vereceğiz, sonra elimiz böğrümüzde, Milli Emlak’tan tahsis edilmesi için uğraşacağız. Olmaz.”

HAYIRSIZ EVLAT GİBİ
Malların Büyükşehir’e tahsisi konusunda umutlu olduğunu kaydeden Kocaoğlu, “eçmişte, köylere hizmet götüren YSE’nin malları da aynı bu şekilde dağıtılmıştı. Görevleri İl Özel İdaresi’ne, malları Hazine’ye devredildi.Özel İdare mahkemeye verdi, davayı kazandı. Önümüzde yargı sürecinde böyle bir emsal var. İzmir’in mallarının İzmir’de kalması konusunu, miras yiyen çocuk gibi, serveti tükete tükete, en son oturduğu evi satan hayırsız çocuk gibi değerlendiriyoruz. Bu malları biz halk adına, savunuyoruz. Ticaret, sanayi odası, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, başkanlar kuruluna, tüm katkı koyanlara, teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası