Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
21 Nisan 2022 Perşembe

"Körfezin kuzeyinde güneşli bir gün"

Dr. Cemil Tugay

Geçen hafta yazın habercisi güneşli bir gün İzmir Milletvekili Kani Beko ve Karşıyaka CHP İlçe Başkanı M. Serdar Koç’la bir taziye ziyareti için geldiği Fikri Altay Mahallesi'nde bir kafede mahalle sakinleriyle sohbet toplantısı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken seçilmeden önce vaat ettiği projelerinin üstesinden gelebileceğinin özgüveni içindeydi.

Belediye başkanlığını, Karşıyakalıların kendisine altın tepsi içinde sunduğu kutsal bir ödül gibi görmeyen Başkan Dr. Cemil Tugay, bunun bilinciyle bu olağanüstü toplumsal görevi sosyal demokrasi ilkeleri doğrultusunda yerine getirme çabası sohbet toplantısına katılanları sevindirmişti. 
 
                                        +  +  + 
“Lastikçi Kani”

1970’li yıllarda, “Kısa çöpün uzun çöple“ çağlar boyu sürüp giden kavgasında tarafımızı seçerek, sosyal demokrasi için Fikri Altay Mahallesi'nden birlikte yola çıkarak mücadeleye başladığımız İzmir Milletvekili sayın Kani Beko ile taziye ziyaretinden sonra kısa bir süre de olsa eski günlerimizi yâd etme fırsatı bulduk.

Makedonya doğumlu olan Kani Beko TBMM’de çok az sayıdaki sendikacı kökenli milletvekilinden biridir. 1975’lerde İzmir belediyesinin ESHOT Troleybüs Atölyesi’nde “Lastikçi Kani” lakabıyla, Belediye-İş sendikasında başladığı sendikal mücadelesinin sonunda Kanii Beko, 2013 yılında Türkiye’nin ikinci en büyük işçi sendikası DİSK’in Genel Başkanlığına seçilme başarısını göstermişti.

                                         +  +  +
M. Serdar Koç

Ocak 2020’de yapılan ilçe Kongresinde CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığına seçilen M. Serdar Koç’un kongrede yaptığı konuşma, parti örgütünün özlediği bir ilçe başkanının profilini ortaya koyuyordu. “Kardeşçe birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Çoğulcu demokrasinin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. CHP’de parti örgütünün iradesinin üzerinde bir güç yoktur.”  

Cumhuriyetimizle yaşıt, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu CHP gibi büyük bir siyasi partinin ilçe başkanlığını üstlenmenin elbette zorlukları vardır. Karşıyaka CHP İlçe Başkanlığına seçildikten sonra halka ve partisinin üyelerine gönül gözüyle bakan, onlarla gönül diliyle konuşan, kendisine uzatılan ele sevgisini ve ruhunu veren M. Serdar Koç’un bu başarısı parti örgütünün takdirini kazanmıştır.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası