Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Mutlu'nun ilk 100 günü: Konak'ta değişim ve mutluluk
Mithat Umutoğulları
YAZARLAR
30 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Mutlu'nun ilk 100 günü: Konak'ta değişim ve mutluluk

Hayatım son dönemlerinde içimi ısıtan, bana huzur ve mutluluk veren nadir isimlerden biri olmuştur "Mutlu". Ne zaman bu ismi duysam, kalbimden geçen o tatlı tebessümü hissetmemek mümkün değil.

Çünkü aşkla dolu anılarımın, en mutlu hissettiğim zamanların merkezinde hep "Mutlu" vardı. Belki de bu yüzden Konak Belediye Başkanı Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya karşı, sadece soyadı nedeniyle bile derin bir sempati besliyorum. Konak'ın sokaklarında dolaşırken, gözlerimle gördüğüm her bir dokunuşun, her bir hizmetin ardında bir "Mutlu" dokunuşu arıyorum. Nilüfer Hanım'ın soyadı gibi, Konaklıların yaşamına da "Mutlu" anlar katacak hizmetler sunacağından eminim.

Nilüfer Çınarlı Mutlu, adının hakkını vererek, Konaklıların hayatına nasıl "Mutlu" anlar katacak?

İşte bunu hep birlikte göreceğiz. Ama şunu söyleyebilirim ki, Başkan Mutlu'nun bu konudaki vaatleri ve projeleri gerçekten umut verici.

Başkan'ın, Konak'ta yeni bir dönemi başlatacağına dair inancım tam. Ve elbette, bir ismin bu kadar güçlü bir etkisi olabilir mi?

Evet, olabilir. Özellikle bu isim "Mutlu" ise…

Konak'ta yeni bir dönem başladı ve bu dönemin adı Nilüfer Çınarlı Mutlu! Kendisi, Konak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğundan bu yana, ilçede adeta bir devrim rüzgarı estiriyor. Muhtarlarla bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını birebir dinleyen ve çözüm odaklı çalışmalarıyla fark yaratan Başkan Mutlu, kısa sürede büyük işler başardı…

Başkan Mutlu, muhtarların önemini vurgulayarak, "Muhtarlarımızın bildirimleri çok önemli. Muhtarlarımız vasıtasıyla Konak’ın bütünündeki sorunları aynı anda görebiliyoruz" diyor. Bu yaklaşım, yerel yönetimde katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışının göstergesi…

Başkan Mutlu'nun muhtarlarla kurduğu bu güçlü iletişim ağı, Konak'ın tüm mahallelerinde sorunların hızlıca çözülmesini sağlıyor.

Sosyal projeler konusunda da oldukça iddialı olan Başkan Mutlu, sağlık, istihdam, sosyal ilişkiler ve sosyal sorumluluk alanlarında birçok yenilikçi projeyi hayata geçiriyor. Henüz 100 gün olmadan sağlık taramalarından istihdam ofislerine, kreşlerden psikolojik destek merkezlerine kadar birçok hizmeti halkın kullanımına sunuyor. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açılan istihdam ofisi, iş arayanlarla eleman arayanları buluşturarak önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Daha temiz ve yeşil bir Konak için yapılan çalışmalar da takdire şayan...

Temizlikte atılan adımlar ve parkların bakımıyla ilçenin çehresi değişiyor. Başkan Mutlu'nun "Daha yeşil bir Konak için yeni parklar yapma; park yapılamayacak yerlerde ağaçlandırma yapma çalışmamız var" sözleri, çevreye olan duyarlılığını gözler önüne seriyor.

Yaz tatilinde çocukları unutmayan Başkan Mutlu, mahallelere portatif havuzlar kurarak ve Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı'ndaki havuzuna çocukları götürerek, onların mutlu ve dolu dolu bir yaz geçirmelerini sağlıyor.

İşgalcilikle ilgili çalışmaları ise tam bir kent kültürü örneği…

 Ceza yerine esnaf kültürünü geliştirme hedefi, Başkan Mutlu'nun yapıcı ve ileri görüşlü yaklaşımını yansıtıyor.

Evet sevgili okurlar, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kısa sürede ilçede büyük bir değişim başlattı. Hızlı ve etkili hizmetleriyle Konak halkının gönlünde taht kurmayı başaran Başkan Mutlu, eminim ki önümüzdeki günlerde de başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor...

Rantçı Değil, Halkçı Belediyecilik: Nilüfer Çınar Mutlu'nun İzmir Siyasetine Yeni Soluk

Nilüfer Çınar Mutlu, Konak Belediye Başkanı olarak koltuğuna oturduğu günden beri adeta bir halkçı belediyecilik destanı yazıyor. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik yapacağız” diyerek, daha ilk günden mesajı net bir şekilde verdi. Evet, bu sadece bir slogan değil, aynı zamanda partinin de sloganı. Ancak Başkan Mutlu, bu sözleri lafta bırakmıyor, icraatlarıyla da halkçı belediyeciliğin kitabını yazıyor.

Başkan Mutlu’nun sözleri hala kulaklarda çınlıyor: “Bu zaten partimizin de sloganı. Biz halkçı belediyecilik yapmak için buradayız. Halkçı belediyeciliğimizin el kitabı da var, web sitemizde de var. Bugün seçilmiş bütün belediye başkanlarımızın nasıl bir halkçı belediyecilik politikası uygulayacağının el kitabı var. Biz bütün Türkiye’de halkçı belediyecilik yapmak istiyoruz.”

İşte bu netlik, bu kararlılık, İzmir siyasetinde bir devrim niteliğinde…

Konak Belediyesi’nin yeni kaptanı, disiplinli ve adil tavrıyla da dikkat çekiyor. Belediyedeki bürokrasi üzerinde ciddi bir etki yaratan Başkan Mutlu, sadece söylemleriyle değil, eylemleriyle de bu etkiyi hissettiriyor. Disiplinli bir başkan olduğunu her fırsatta kanıtlayan Mutlu, Konak’ın çehresini değiştirmeye aday.

Şimdi bazıları “Bu işler lafta kalır” diyebilir.

Ancak Başkan Mutlu’nun icraatlarına baktığımızda, halkçı belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini adım adım gösterdiğini görüyoruz. Belediye projeleri halkın ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyor, rantın peşine düşülmeden, halkın yararına işler yapılıyor. Başkan Mutlu, her projesinde halkın sesine kulak veriyor, onların isteklerini, beklentilerini dikkate alıyor.

Bu noktada, halkçı belediyeciliğin kitabını yazdığını söylesek abartmış olmayız. İzmir siyasetine göz kırpan Başkan Mutlu, halkçı belediyecilik anlayışıyla sadece Konak’a değil, tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Disiplinli, adil ve halkın yanında bir belediyecilik anlayışıyla Nilüfer Çınar Mutlu, Konak’ı “mutlu” bir geleceğe taşıyor.

Başkan Mutlu’nun bu azim ve kararlılıkla daha pek çok projeye imza atacağından hiç şüphem yok. Bu yazıyı noktalamadan önce, Başkan Mutlu’nun sadece Konak’ı değil, tüm Türkiye’yi “mutlu” edeceğine olan inancımı bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası