Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ceritoğlu’nun sessizliği ve Ülgür’ün gölgesi: Selçuk’ta neler oluyor?
Mithat Umutoğulları
YAZARLAR
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Ceritoğlu’nun sessizliği ve Ülgür’ün gölgesi: Selçuk’ta neler oluyor?

Geçen dönemin parlayan yıldızı, sosyal medya fenomeni, TV programlarının vazgeçilmezi Selçuk Belediye Başkanı Filiz Şengel Çeritoğlu, seçim zaferi sonrası adeta sessizliğe büründü. Evet, doğru duydunuz, o konuşan, anlatan, icraatlarıyla gündemden düşmeyen Çeritoğlu, sanki sihirli bir değnek değmiş gibi ortadan kayboldu.

Seçim dönemi, ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bile geçmişti.

Düşünsenize, İzmir’in yeni büyükşehir başkanı olma ihtimali!

Ama yok, o Selçuk’a sadık kaldı, CHP Genel Merkezi tarafından tekrar aday gösterildi ve bağımsız aday eski belediye başkanı Vefa Ülgür’e karşı az bir farkla da olsa seçim kazanmayı başardı.

Ancak, bu seçim zaferi sonrası kendisini adeta "derin düşüncelere" bıraktı.

Peki, ne oldu da bu enerjik ve dinamik başkan birden sessizliğe büründü?

Belki de büyük projeler peşinde, belki de yeni stratejiler geliştirmekte, kim bilir?

Ancak bu sessizlik, halk arasında merak konusu olmaya başladı bile.

Bu sessizlik, belediyenin icraatlarına da mı yansıdı dersiniz?

 Hani, o meşhur projeler, büyük konuşmalar, halkla iç içe olma vaatleri...

 Şimdi hepsi bir hayal mi oldu?

Yoksa Başkan Çeritoğlu, sessizliğin de bir strateji olduğunu mu göstermek istiyor?

Ah, işte burası gerçekten tam bir muamma...

Seçim dönemi parlayan, her kesim tarafından takdir edilen Çeritoğlu’nun bu ani sessizliği, kafalarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. Belki de bir gün, bu sessizliğin ardındaki sır perdesi aralanır ve Başkan Çeritoğlu tekrar sahalara döner. Bekleyip göreceğiz.

Ama o zamana kadar, biz de sessizliğin tadını çıkaralım!

Ancak, yeni dönemde sosyal medyaya harcadığı enerjinin yüzde onunu Selçuk halkına vermediğini sanırım seçim sonuçları en güzel şekilde göstermiştir. Evet, Çeritoğlu’nun sosyal medya performansı takdire şayandı; ama unutulmamalıdır ki, gerçek icraatlar sosyal medyada değil, sokaklarda, halkın içinde yapılır.

Bu noktada, eski belediye başkanı Vefa Ülgür’ün aldığı oylar da göz ardı edilmemeli. Ülgür’ün seçimde elde ettiği destek, 'Selçuk halkının gönlündeki yerinin hâlâ sağlam olduğunu gösteriyor.' Şimdi, Ülgür’ün sokaklarda, vatandaşla iç içe olmaya devam edeceği bir gerçek. Eski başkan Ülgür’ün, Çeritoğlu’nun ensesinde olacağı, her adımını takip edeceği bir döneme girdiğimizi söylemek yanlış olmaz.

Selçuk halkı, belediye başkanı olarak Çeritoğlu’nu seçti, ama Ülgür’ü de unutmadı. Seçimden hemen sonra Selçuk’un sokaklarında, pazarlarda, meydanlarda iki başkan görüyoruz…

Biri mevcut başkan Çeritoğlu, diğeri ise halkın temsilcisi gibi dolaşan eski başkan Ülgür.

Bu ikili arasındaki rekabet, Selçuk için hayırlı olur mu?

Kim bilir?

 Belki de Çeritoğlu, Ülgür’ün sürekli ensesinde hissettiği bu baskı sayesinde daha çok çalışacak, daha fazla icraat yapacak. Belki de bu durum, Selçuk halkının faydasına olacak bir rekabet doğurur.

Yine de, Çeritoğlu’nun sessizliği, Ülgür’ün sokaklardaki varlığı ile birleşince, Selçuk’ta ilginç bir siyasi dönem bizi bekliyor. Başkan Çeritoğlu, sosyal medya yıldızlığından sıyrılıp, halkın içinde, onların sorunlarını çözen, onların yanında olan bir başkan olmayı başarabilecek mi?

 Yoksa Ülgür’ün gölgesinde mi kalacak?

 Bekleyip göreceğiz.

Selçuk için heyecanlı ve merakla beklenen günler kapıda. Umarız ki, bu sessizlik bozulur ve Başkan Çeritoğlu, yeniden sahalara döner. Çünkü Selçuk’un ihtiyacı olan, sadece sosyal medyada parlayan bir başkan değil, halkın içinde, onların sorunlarına çözüm üreten bir liderdir.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası