Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kirli düzen yıkılıyor: Cemil Tugay’ın temiz medya savaşı
Mithat Umutoğulları
YAZARLAR
28 Haziran 2024 Cuma

Kirli düzen yıkılıyor: Cemil Tugay’ın temiz medya savaşı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde belediye başkanları toplantısında basın ve medya kuruluşlarının durumunu masaya yatırmıştı. MalumTugay’ın “temiz medya” çabaları uzun zamandan beri sürüyor ve bu çabalar bazı medya kuruluşlarını epeyce rahatsız etmiş durumda.

Neden mi?

Çünkü Başkan Tugay, doğruluk, dürüstlük ve şeffaflık prensipleri doğrultusunda hareket ediyor. Medyada üzerinde kirli oyunların önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Bu da tabii ki bazı medya kuruluşlarının keyfini kaçırıyor.

Ama gelin görün ki, rahatsız olan sadece medya kuruluşları değil. Onların arkasındaki bazı çıkar çevreleri de bu durumdan memnun değil. Çünkü Cemil Tugay’ın temiz medya hamlesi, onların kurdukları kirli düzenin yıkılmasına neden olabilir.

İşte tam da bu yüzden, Tugay’ın medya ile olan gerginliği sürekli gündemde tutuluyor, çarpıtılıyor ve bir balon habercilik örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdi bir düşünelim, acaba rahatsız olan kimler?

 Doğru haber yapmaktan korkanlar mı?

Çıkarlarına dokunulmasından endişe edenler mi?

Yoksa kirli düzenlerinin yıkılmasından korkanlar mı?

 Her kim olursa olsun, temiz medya çabalarına engel olmamalı ve bu tür karalama kampanyalarına prim vermemeliyiz.

Cemil Tugay’ın temiz medya mücadelesine devam etmesi ve bu çabalarının desteklenmesi, İzmir için, Türkiye için, hepimiz için büyük bir kazanç olacaktır. Rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsin, biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edelim.

Şimdi önceki yapılan belediye başkanları toplantısından sonra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında, Ege’de Sonsöz internet sitesinde yayımlanan "Tugay’dan çok tartışılacak medya hamlesi… ‘İlk 5 gazeteyi bana bildirin!’" başlıklı haber, tam anlamıyla bir balon haberdir.

Ege'de Sonsöz'de çıkan haber, gerçeklerin nasıl çarpıtılabileceğine dair güzel bir örnek… Sanki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tek başına konuşmuş, ilçe belediye başkanları sus pus oturmuş gibi bir algı yaratılmak istenmiş.

Peki, gerçek ne?

O toplantıda birçok ilçe belediye başkanı da vardı ve hepsi fikirlerini paylaştı. İzmir'in dört bir yanından gelen başkanlar, medya kuruluşları hakkındaki şikayetlerini dile getirmişler.” Mesela benimle ilgili de şikayetlerde bulunanlar olmuş”.

 Ancak nedense, bu detaylar haberlerde yok.

 Sanki toplantı sadece Cemil Tugay'ın şov yaptığı bir platformmuş gibi lanse edilmiş.

Şimdi soralım, neden bu içerik aktarılmamış?

Neden toplantıda konuşan diğer ilçe belediye başkanlarının sözleri görmezden gelinmiş?

 Cevap basit: Tek bir amaç var, o da Başkan Tugay'ı hedef tahtasına koymak.

Oysa şunu sormak lazım, Cemil Tugay, göreve geldiği günden bu yana hangi gazetelerle ilişiğini kesmiş veya reklam vermeyi durdurmuş?

Cevap çok net: İki gazete dışında kimseyle bir problem yaşanmadı.

 Evet, sadece iki gazete…

 Peki bu balon haberin amacı ne?

Çok açık!

Medya ile Başkan Tugay arasına bir gerilim yaratıp kendi saflarına birilerini çekmek.

Oysa ki, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde de Tugay, işini düzgün yapan medya kuruluşlarına en fazla destek veren başkanların başında geliyordu.

İşini düzgün yapan, iftira atmayan, şantaj yapmayan gazetecilik faaliyeti içinde olan herkesle çalışıldı ve çalışılmaya devam edilecek.

Bu çok net!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları, bazı medya kuruluşları ile ilgili şikayetlerini belirttiklerinde, Tugay da "şikayet konularını belirleyelim, sonra birlikte değerlendirelim" diyerek toplantıyı kapatmış.

 İşin Türkçesi bu!

Aslında hem ilçe belediye başkanlarının hem de Cemil Tugay’ın İzmir medyası ile ilgili dile getirdiği "temiz medya" taleplerini destekliyorum. Bu talepler sonuna kadar yanındayım. İzmir’in daha objektif, daha tarafsız ve daha adil bir medya düzenine ihtiyacı var.

Cemil Tugay’a yönelik bu tür balon haberlerin arkasında yatan niyetler açık.

Ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz.

İzmir’in ve İzmir medyasının daha temiz, daha şeffaf ve daha dürüst bir yapıya kavuşması için çalışacağız. Ve bu yolda atılan her adımı, yapılan her doğru işi destekleyeceğiz.

Balon haberlerle bir yere varılmaz, gerçekler er ya da geç gün yüzüne çıkar. İzmir’de medya üzerinden oynanan oyunlara dikkat etmeli ve gerçeğin peşinde olmalıyız..

Bence bu noktada dikkat çeken bir diğer husus ise, toplantıda ihalenin bir basın danışmanına kalmış olması. Oysa bu toplantıları yıllardır takip edenler bilir ki, bu bir basın danışmanının vereceği bilgiler değil. O toplantıda bulunan özellikle bir belediye başkanın ile Ege’de Sonsöz arasındaki ilişkiyi çok net bir şekilde biliniyor...

Başka da günah keçisi aramaya gerek yok.

Cemil Tugay’a yönelik bu tür balon haberlerin arkasında yatan niyetler açık İzmir’in ve İzmir medyasının daha temiz, daha şeffaf ve daha dürüst bir yapıya kavuşması için daha önce atılması gereken bir adımdı. Ve bu yolda atılan her adımı, yapılan her doğru işi destekleyeceğiz.

Balon haberlerle bir yere varılmaz, gerçekler er ya da geç gün yüzüne çıkar. İzmir’de medya üzerinden oynanan oyunlara dikkat etmeli ve gerçeğin peşinde olmalıyız. İşini düzgün yapan, tarafsız, dürüst gazeteciliği desteklemeli ve korumalıyız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası