Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Kararsız Masa’
Halil Solak
YAZARLAR
28 Eylül 2022 Çarşamba

‘Kararsız Masa’

CHP’nin İzmir’de gerçekleştirdiği kampın ardından partinin Cumhurbaşkanı adayının yüzde 99.99 Kemal Kılıçdaroğlu olacağını yazmıştım.

CHP lideri, kampın açılış konuşmasında parti örgütünden adaylık için tam destek almış ancak ben, ‘Peki ya sonra ne olacak?’ diye sormuştum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceğini belirterek, Kocaeli konuşmasında kullandığı “Kılıçdaroğlu'na herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim.” ifadelerini örnek göstermiştim.

****

Bu zaman zarfı içinde masadaki diğer paydaşlar sessizliğini korurken, Altılı Masa’daki başka isimlerden beklenen bombayı dün gece Meral Akşener patlattı.

Meral Akşener katıldığı canlı yayında “Kemal Bey'in adaylığı kesin değil”, ‘6’lı Masa noter de değil.” diyerek destek açıklamasını gölgede bırakırken, adaylık konusunda gündeme damgasını vuracak başka ifadelerde kullandı.  Kazanacak aday vurgusu yapan Akşener, “Mansur Bey veya Ekrem Bey hakkında olumsuz bir bakış açısına sahip değilim.” Ifadeleriyle de ibreyi yeniden Kılıçdaroğlu’nun kampta masadan kaldırdığı iki isme çevirdi.

İsim tartışmaları sürerken 6’lı Masa, CHP ev sahipliğinde 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek 2. Tur görüşmelerine hazırlanıyor.

Zirve öncesinde ‘böyle bir durumun’ yaşanması masaya nasıl yansır bilinmez…

****
Terazinin  bir kefesinde Altılı Masa’nın aday bilinmezliği dururken, rakibi Cumhur İttifakı’nın kefesi her geçen gün ağırlığına ağırlık katıyor.

Çünkü kamuoyunca bilinen ve liderlerin biraz da göz ardı ettiği bir gerçek var.

Altılı Masa’nın  adaylık konusundaki sessizliği ve çelişkili söylemleri seçmen nezdinde yakalanan rüzgarı devamlı Cumhur İttifakı yönünde estiriyor.

Yani anlayacağınız rüzgarı kaçırıyorlar.

Son zamanlarda siyasi arenada üst üste yapılan açıklamalar da eklenince, ‘Millet mi’, ‘Cumhur mu’ diye kafasında ölçüp tartan kararsız seçmen Altılı Masa’dan uzaklaşıyor gibi!

Bir de buna iktidarın toplumun yıllardır kangren haline gelmiş ve muhalafet tarafından da sıkça dile getirilen sorunlara neşter vurur  nitelikteki hamlelerini de katarsak gerisini siz düşünün!

****
Demem o ki; Altılı Masa’nın kararsızlığı sevmeyen ‘kararsız seçmen’in pusulasını kendisine döndürmek için “Önce kendi kararsızlığına” son vermesi gerekiyor. 

NOT: Eğer ‘Altılı Masa’ adaylık konusunu böyle sürümcemede bırakırsa bugüne kadar ortaklık sağladıkları tek şey olan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem de imzaladıkları protokolün ötesine geçemez benden söylemesi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası