Ege Postası
Geri

'Resmi' nikah töreninde 'dua' tartışması soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşen bir nikah töreninde yaşanan dua tartışmasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı tepki gösterdi. Öte yandan, nikah memuru hakkında "Halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı tartışmalara neden olan konu ile ilgili harekete geçerek, Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.
'Resmi' nikah töreninde 'dua' tartışması soruşturma başlatıldı!
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2024 Salı 07:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşen bir nikah töreninde, mikrofonu eline alan cami hocası dua etmek istedi. Görevli nikah memuru ise, "Beyefendi, burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz." ifadeleriyle dua etmek için şartların uygun olmadığını belirtti. Mikrofon elinden alınan hoca, yine de duasını etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı olayın ardından sosyal medya hesaplarından Karşıyaka Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

DAĞ SLOGAN ÜZERİNDEN YÜKLENDİ 

Dağ açıklamasında, "Resmi dairede dua olmaz” diyenler seçim sürecinde “İşimiz gücümüz Türkiye” diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir!" ifadelerine yer verdi. 

"RAHATSIZLIK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ" 

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Bu millete Ezan-ı Muhammediyi çok görenlerin Allah’a dua edenlerle ve edilmesiyle olan sorununun genetik bir mesele olduğunun farkındayız. Kusura bakmayınız millete alerjik beyler ve bayanlar rahatsızlık vermeye devam edeceğiz ezanımız daim bayrağımız hakim duamız halistir… Bakalım CHP İzmir Milletvekilleri bir rezaletin üstünü daha yine sessiz kalarakmı örtecekler" dedi. 

"CHP'Lİ BELEDİYENİN PAYINA DÜŞTÜ" 

İl Başkanı Bilal Saygılı ise, "Demokrasi; saygı, anlayış, hoşgörü demektir. Siyasallaşan kadrolarla demokrasiyi ayaklar altına alıp duadan rahatsız olmak yine CHP’li bir belediyenin payına düştü"  dedi. 

AK PARTİLİ ÇİFTÇİOĞLU: YAKIŞMADI

31 Mart yerel seçimlşerinde AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olan İsmail Çiftçioğlu da sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki gösterdi:

"Biz; Karşıyaka’yız. Biz; herkesin inancına, yaşam tarzına, dünya görüşüne saygı duyduğumuz için güzeliz. Biz; kimseyi ayrıştırmadığımız, farklılıkları zenginlik olarak gördüğümüz, birbirimize saygı ve sevgiyle bağlı olduğumuz için güzeliz. Anlaşılan o ki; aramızda maalesef böyle düşünmeyen birileri var. Acaba duanın nesinden rahatsız oldunuz? İnsanların bu mutlu gününde bir dua edilmesinde ne sakınca gördünüz? Bizim ülkemizde, tüm insanlarımız istediği gibi dua edebilir, inancını özgürce yaşayabilir. Bu görüntüler; Karşıyaka’mıza da, İzmir’imize de yakışmadı. "

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Nikah memuru hakkında "Halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında nikah memuru, ifadeye çağrıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tartışmalara neden olan konu ile ilgili harekete geçti. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir Karşıyaka Belediyesi'ne ait Zübeyde Hanım Nikah Salonu’nda gerçekleşen nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesiyle ilgili olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası