Ege Postası
Geri

Dağ ve İnan’dan Soyer’e 'Halkalı' eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in proje lansman toplantısında ulaşım projelerini anlatırken, Halkapınar yerine Halkalı ifadesini kullanmasını eleştirdi. Dağ: İstasyonun adını dahi bilmeyenler...
Dağ ve İnan’dan Soyer’e 'Halkalı' eleştirisi
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2019 Salı 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Birinci Cemre-Aşkla İzmir başlıklı proje tanıtım toplantısının ilki gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, başlıklar halinde anlattığı projelerinin devamının ikinci ve üçüncü toplantılarda da süreceğini açıkladı. Soyer, projelerini açıklarken, ulaşım başlığı altında yaptığı açıklamalar sırasında Halkapınar aktarma istasyonunun yanısıra 3 tane daha transfer alanı yapacaklarını ve bu alanların üzerinde alışveriş de yapılabilecek, keyifli vakit geçirilebilecek alanlar olmasını sağlayacağını belirtmişti.

DAĞ VE İNAN, SOYER’İN ‘HALKALI’ İFADESİNİ ELEŞTİRDİ

Soyer, açıklaması sırasında dil sürçmesi sonucu Halkapınar yerine Halkalı ifadesini kullandı. Toplantı sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla ‘Halkalı’ deyimini eleştirdi.

HAMZA DAĞ: İZMİR HALKININ EN ÇOK KULLANDIĞI İSTASYONUN ADINI DAHİ BİLMEYENLER…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Soyer’in dilinin sürçtüğü Halkalı bölümünü alarak, altına “İzmir halkının en çok kullandığı istasyonun adını dahi bilmeyenler, bu şehrin trafik problemini çözeceğini iddia ediyorlar” ifadelerini kullandı.

EYÜP KADİR İNAN: 1-HALKALI DEĞİL HALKAPINAR

Millet İttifakı adayı Tunç Soyer’in Halkapınar yerine Halkalı ifadesini kullanmasını eleştiren bir diğer isim de AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan oldu. İnan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hem Türkçe hem İngilizce kullandı.

İNAN: 2-HALKAPINAR STATİON İS THE TRANSFER STATİON…

İnan, “Tüm İzmir halkının, gençlerinin kullandığı istasyonun adını dahi bilemeyecek kadar bu şehre, bu halka yabancı olan Tunç Soyer’in öğreneceği iki şey var; 1-Halkalı değil Halkapınar. 2-Halkapınar station is the transfer station for the passenger that will take izban” değerlendirmesini yaptı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası