Ege Postası
Geri

Günay'ın Yıldırım'a yanıtı sert oldu

Kültür ve Turizm eski Milletvekili ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, kedisini eleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a yanıt verdi. Günay, “Birçok konuda yaptığım itirazlara en yakın şahidi Binali Yıldırım’dır. Hiçbir haksızlık karşısında başımı kuma da gömmedim havuza da gömmedim” dedi. Öte yandan Günay, bir dizi temasta bulunmak üzere perşembe günü İzmir’e gelecek.
Günay'ın Yıldırım'a yanıtı sert oldu
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra AK Parti’den istifa eden, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’la ilgili ilk kez konuşmuştu. Yıldırım, “Ayrıldıktan sonra kendisiyle karşılaşmadım. O zaman kampanyayı birlikte yürüttük. 35 İzmir 35 projeyi birlikte taahhüt ettik. Beraber hazırladık. Beraber devam ettik. Daha sonra  kabine değişikliği oldu. Yanılmıyorsam 1.5 yıl önce. Ondan sonra tabi Ertuğrul Bey muhalif duruş sergiledi ve tenkit etmeye başladı. Bu ilk değil. Geçmişte de oldu. Abdüllatif Şener, Erkan Mumcu da hükümetin icraatlarını tenkit ediyorlar. Ayrıldıktan sonra söylüyorlar. Öyle olunca vatandaş itibar etmiyor. Ben geçmişten tecrübe ediyorum. Vatandaş, ‘kardeşim bakanlık varken sesin soluğun çıkmıyor, bakanlık gittikten sona neredene çıktı’ diyor. İnandırıcı bulmuyor. Siz bu hükümetin içerisinde görev yapmışsınız. Doğrusu ile  yanlışı her türlü kararı altına imza koymuşuz. Siz bu hükümette görev yapacaksınız. Bakanlık yapacaksınız. Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra içinde bulunduğunuz hükümetin yanlışlarını ardı ardına sıralayacaksınız. O zaman kamuoyu buna prim vermiyor. Çok doğru da etik de bulmuyor. ‘Kardeşim madem orası o zaman senin orada ne işin vardı. Niye orada bakan old? Bakanlık gitti yeni mi aklına geldi bunları söylemek’ tarzında bir duruş sergiliyor” demişti.

"YILDIRIM GÜNAY'LA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YANIT GELDİ
Egepostası’na Yıldırım’ın bu sözlerini değerlendiren İzmir Bağımsız Milletvekili Günay, Yıldırım’a yanıt verdi. Günay, "
Yıldırım’ın üç aydır sürdürdüğü adaylık kampanyasında, bugüne kadar eleştirebileceğim birçok konu olmasına karşın, kabine arkadaşlığımızın hatırına bu konulardan uzak kalmaya çalıştım. Şimdiye kadar hakkında bir tek cümle söylemedim. Ancak dün bir televizyon kanalında yaptığı gerçek dışı açıklamalar, hatta saygısızlığa varan ifadeleri karşısında sanıyorum benim de gereken yanıtları vermem doğaldır" dedi. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Bakan olduğum sırada gerek bakanlığım ile ilgili konularda, özellikle İstanbul’un tarihi siluetini ilgilendiren konularda, gerek bazı yatırımların tarihi tarip etmesi ihtimali karşısında, gerekse hukuki formasyonum ve siyasi mevkiimle ilgili, yargılamalar ve Suriye meselesi dahil hukuk ve dış politika konularında, bakanlığım sırasında hem bakanlar kurulunda hem basında yüksek sesle itiraz ettiğimi en yakın bilenler birisi Sayın Binali Yıldırım’dır. Hiçbir haksızlık karşısında ben başımı kuma da gömmedim havuza da gömmedim. Bu konuda İzmirli hemşerilerim sormak isterlerse ayrıntılarını önümüzdeki günlerde kendileri ile paylaşmayı hazırım.” 

PERŞEMBE İZMİR’E GELİYOR
Öte yandan Günay, perşembe günü İzmir’e gelerek bir dizi temaslarda bulunacak.  

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası