Ege Postası
Geri

Ödemiş'te Kadınlar Günü'ne özel kanaviçe sergisi

KÜLTÜR Bakanlığı Devlet Sanatçı Filiz Türkocağı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde "Gelin tanış olalım"  adı altında kanaviçe sergisi açtı. Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki sergide sanatçının 150 eserine yer verildi.
Ödemiş'te Kadınlar Günü'ne özel kanaviçe sergisi
Haberler / İzmir
8 Mart 2017 Çarşamba 18:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

30 yıldır kanaviçe ile uğraşan Filiz Türkocağı'nın sergisinin açılışına Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı mahmut Badem'in eşi Nevin Badem, Ödemiş Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Köklü ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Celil Ateşoğlu, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü gibi anlamlı bir gün de bir araya geldik. Filiz Hanım'ın Türkiye çapında bir isim olduğunu biliyoruz. Ödemiş Belediyesi böyle anlamlı bir günde kendisini davet etmiş. Dört gün boyunca sürecek sergimize vatandaşlarımız davet ediyoruz" dedi.

Devlet Sanatçısı Filiz Türkocağı da "Marmara Üniversitesi Kamu Yönetim Bölümü mezunuyum. Uzun yıllar büyük fabrikalarda ağır işlerde çalıştığım için yoruldum. Kendimi kanaviçe yaparak dinlendirdim. Zaman içinde, bizim kültürümüzü yansıtan desen bulamadım. Bende, kendi tasarımlarımı yaptım. Tasarımlarımda, en önemli detay, vatan sevgisi olması ve kendi kültürümüzü yansıtan tasarım olmasıdır. Yıllar içerisinde büyük sergiler açtım ve Kültür Bakanlığı'ndan davet alarak devlet sanatçısı oldum. Şu an üzüldüğüm tek şey, kanaviçe tasarımcısı olan tek kişi olmamdır. Bu konuda nakış ve kanaviçe dergileri çıkartım, inanılmaz ilgi gördü. Buradan şunu gördüm, insanların gerçekten bizim kültürel değerlerimize ihtiyacı vardı. Bunlardan biride, kanaviçeydi. Kanaviçede de farklı desenler bulunuyordu. Desenlerimi para karşılığı olmadan herkesle paylaşıyorum. Kanaviçeye yeni boyutlar ekledim. Yastıklardan yorganlardan çıkardım, evde bütün eşyaların üstünde kanaviçe desenlerini kullandım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkocağı davetlilerle birlikte sergiyi gezip, eserleri hakkında bilgi verdi. Türkoacağı'nın 150 kanaviçe eserirnin yer aldığı sergi 11 Mart akşamına kadar gezilebilecek. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası