Ege Postası
Geri

Temiz enerjide İzmirli bilim insanları yok

Çevreci Enerji Derneği (ÇED) Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Özdeş, İzmir'deki mahalle baskısından dolayı bilim insanlarının rüzgar enerjisiyle ilgili bilimsel çalışmalarda yer alamadıklarını savundu.
Temiz enerjide İzmirli bilim insanları yok
Haberler / İzmir
1 Ekim 2016 Cumartesi 09:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

RES’ler hakkında tüm bilimsel çalışmaların İzmir dışında hatta Ege bölgesi dışındaki üniversitelerde görev alan bilim insanları tarafından yapılabildiğini vurgulayan Özdeş, dernek olarak çalışmalarda İzmirli bilim insanlarının yer almasını istediklerini dile getirdi.

12 BİN MW POTANSİYEL

İzmir'in turizm, tarım ve sanayisiyle ülke ekonomisine ciddi destek veren bir kent olduğunun altını çizen Özdeş, İzmir'in son zamanlarda ise yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ön plana çıktığını söyledi.

İzmir'in rüzgar enerjisi potansiyeline de değinen Ekrem Özdeş, “Özellikle rüzgar enerjisinde Elektrik İşleri Etüt İdaresi verilerine göre İzmir genelinde 12 Bin MW’a yakın bir rüzgar enerjisi potansiyeli bulunmakta. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) en son temmuz ayında yayımladığı Türkiye Rüzgâr Enerjisi İstatistik Raporu’na göre; İzmir’de 969,75 MW kurulu güç bulunmaktadır. 404,05 MW RES ise inşaat halindedir. İnşaat halindeki RES’ler tamamlandığında İzmir il sınırları içerisinde toplam 1.373,8 MW Kurulu güç olacaktır” diye konuştu.

EN BÜYÜK NEDENİ MAHALLE BASKISI

İzmir'de yerli, yenilenebilir ve bilinen en temiz elektrik üretim şekli olan rüzgar enerjisinden elektrik üretimi konusunda bilimsel çalışmalar yapılamadığını öne süren Özdeş şöyle devam etti: “Bunun en büyük nedeni ise inşaat firmalarının, fuel-oil ithalatçılarının RES’lere karşı yalan/yanlış ve iftira dolu karalamalarla açtıkları davalar ve yarattıkları mahalle baskısı olduğunu düşünüyoruz. RES’ler hakkında tüm bilimsel çalışmalar İzmir dışında hatta Ege Bölgesi dışındaki üniversitelerde görev alan bilim insanları tarafından yapılabilmekte. İsteriz ki, bu çalışmalar mahalle baskısına karşı mücadele edebilen, İzmir'deki üniversitelerde bilim üretme iddiasında olan bilim insanları tarafından yapılsın”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası