Ege Postası
Geri

​“İzmir’i işsizlikte 7. sıraya yükselten AKP yüzünüze bakamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Birçok defa AKP iktidarını uyardım. İzmir’in kamu yatırımlarından aldığı payı düşürmeyin, dedim. Ancak uyarılarımıza kulak asmayan hükümet İzmir’de işsizliği patlattı.”
​“İzmir’i işsizlikte 7. sıraya yükselten  AKP yüzünüze bakamaz”
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2014 Cumartesi 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir yatırımlarının her geçen yıl azaldığını, kamu yatırımları bütçesindeki  payının 10 yıl öncesine göre düştüğünü iddia etti.
AKP iktidarının kendi cebini doldurmaktan işsizlikle mücadeleye zaman bulamadığını ifade eden Çıray, TUİK rakamlarına göre % 9.7 işsizlik 2 milyon 747 bin işsiz olduğunu fakat gerçekte ümidini kaybettiği için iş aramaktan vazgeçen işsizleri de eklediğimizde işsiz sayısının 4 milyon 854 bin olduğunu vurguladı.
 
Çıray, “TUİK rakamlarına göre İzmir'de işsizlik oranının bir önceki yıla göre yüzde 0.6 artarak yüzde 15.4'e yükselmiştir. Bu deprem kadar sarsıcı bir işsizlik oranıdır. İnsanlarımız eş, dost, akraba dayanışması ile ayakta duruyorlar. CHP’li belediyelerde onlara iş bulmam için her gün en az 10 kişi beni arıyor. Ancak hükümetin yarattığı bu büyük işsizliğe belediyelerin cevap vermesi imkânsızdır. Çünkü Türkiye’nin 3. Büyük şehri olan İzmir, işsizlikte 7. sıradadır. İzmir’in işsizlikte 7. sıraya yükselten AKP yüzünüze bakamaz,” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası