Ege Postası
Geri

'Bağış aklınca günah çıkarıyor'

Polis tarafından öldürülen Ethem'in kardeşi, Egemen Bağış'a tepki gösterdi.
'Bağış aklınca günah çıkarıyor'
Haberler / Güncel
25 Ağustos 2013 Pazar 09:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL- AB Bakanı Bağış, Ali İsmail’in dövülerek öldürüldüğü görüntüleri izlediğini ve ‘içinin parçalandığını söylerken ‘Yaşla kuru karışıyor’ dedi. Bağış’a sosyal medyada tepki yağdı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ortaya çıkan görüntülerine ilişkin “Görünce benim de içim parçalandı. Yaşla kuru karışıyor” dedi. 
Bağış’ın açıklaması eylemler sırasında öldürülen diğer gençlerin ailesi tarafından tepkiyle karşılandı. Bağış, Gaziantep baklavasının Avrupa Birliği’nde tescil edilmesiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili sorular üzerine “Birçok bakan arkadaşım gibi ben de görüntülerden rahatsız oldum. Hiçbir insan böylesine vahşete duyarsız kalamaz. Çünkü 19 yaşındaki bir evladın böylesine öldürülcesine saldırıya uğraması artık kendinden geçtikten sonra bile hala gidip birilerinin tekmelemesi hiçbirimizin kabul edebileceği bir şey değil. Yaşla kuru karışıyor” dedi. Bağış, olayların üzerine gidilmesini ve sorumluların mutlaka yargılanmasını istedi. 
‘Aklınca günah çıkarıyor’
Ankara’da polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün kardeşi Mustafa Sarısülük Twitter’da Bağış’a “Egemen Bağış açıklama yapmış yaşla kuru karışmış diye. 
Ethem kuru da Ali İsmail yaş mıyd? İşte tipik faşist beyni ve timsah gözyaşları... 
Vicdanları olmayanların vicdan edebiyatlarına soyunmaları sizce neyin ürün? Katledenlerin aklı ile onların iktidarları da aynı akıldadır. 
Yani kısacası faşizmin zihniyeti kendini gösteriyor. Bilmeyenlere hatırlatılır bu ülkede devlet yüzlerce insan vahşice katletti. 
Egemen Bağış aklınca günah çıkarıyor” sözleri ile tepki gösterdi. 
O FIRININ ADI DEĞİŞTİRİLDİ
Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı dövenlerin çalıştığı fırının adı değiştirildi. Korkmaz’ın faillerinden biri olarak geçen fırıncıya ait Harman Fırın ismini değiştirerek Ankara Ata Ekmek Fırını oldu. Fırının el mi değiştirdiği yoksa tepkilerden etkilenmemek için ismini mi değiştirdiği hakkında bilgi verilmedi.
Öte yandan Ethem için kurulan kütüphane bugün açılıyor.
Kültür sanat mekanı Zonguldak Sergi Odası, Mamak Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ne Zonguldak’ı yazan yazarlardan Metin İlkin, Ali Kaya, Metin Köse, Salah Birsel, Fahri Bozbaş ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun kitaplarını gönderdi. Ankara Mamak Halkevi’nin oluşturduğu kütüphane bugün açılacak. (Cumhuriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası