Ege Postası
Geri

'Gidemediğin yer senin değildir' sloganıyla güneydoğu turuna çıktılar

'Gidemediğin yer senin değildir' sloganıyla yola çıkan 40 kişilik üniversite öğrencilerinin bulunduğu grup güneydoğu turuna çıktı. Mardin’in Midyat ilçesinde mola veren Sevgi Köprüsü Platformu üyeleri, doğu-batı arasında gönül...
'Gidemediğin yer senin değildir' sloganıyla güneydoğu turuna çıktılar
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Gidemediğin yer senin değildir' sloganıyla yola çıkan 40 kişilik üniversite öğrencilerinin bulunduğu grup güneydoğu turuna çıktı. Mardin’in Midyat ilçesinde mola veren Sevgi Köprüsü Platformu üyeleri, doğu-batı arasında gönül köprüleri kurmayı hedefliyor.

    İstanbul Üsküdar’dan yola çıkan 10 farklı üniversitede okuyan öğrenciler Şanlıurfa’da başladıkları güneydoğu turuna Mardin’le devam etti. Mardin’deki temaslarının ardından Midyat’a geçen platform üyeleri bölgede vatandaşları yakından tanıma imkanı buldu. Bölgenin kültürel zenginliklerini yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, bugüne kadar gelmemenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. İlk kez bölgeye geldiklerini belirten öğrenciler, oldukça duygulandığını ve şimdiye kadar bölgeyi yanlış tanıdıklarını ifade etti.

    Antalyalı üniversite öğrencisi Rabia Yıldırım, önyargılarının tamamen yıkıldığını söyledi. Yıldırım, “Öncelikle çok duygulandım buraları böyle bilmiyordum batıdan böyle gözükmüyordu, tamamen önyargılar yıkılmış durumda. Bu yaşıma kadar gelmediğim için üzüldüm açıkçası. Çok güzel insanlar misafirperverlik her şey çok güzel, burası mükemmel bir yer. Gidince bütün arkadaşlarıma, bütün çevreme oralardan gözüktüğü gibi olmadığını, her şeyi anlatacağım onlarında en yakın zamanda gelmeleri için elimden gelen her şeyi yapacağım.” şeklinde konuştu.

    Sevgi Köprüsü Platformu Basın Sözcüsü Muhammed Arpacık ise “Yaklaşık 40 tane üniversiteli arkadaşımızla, Üsküdar’dan hareket ettik Sevgi Köprüsü Platformu 2008 yılında 7-8 tane üniversiteli arkadaşımız tarafından kuruldu.” dedi. Devam eden çözüm süreci ve yeni anayasa çalışmalarının hız kazanması gerektiğini dile getiren Arpacık, “Türkiye halkının kaynaşması, kaynaşarak güçlenmesini diliyoruz.” diye konuştu.

    Öğrenciler vatandaşlara ayaküstü sohbet ederken, selamlaşmayı da ihmal etmedi. Öğrenciler ellerinde ‘Git gide bildiğin kadar senindir tüm coğrafya’, ‘En üstün ırk insandır’ , ‘ Gönül elçileri’ yazılı pankartla ziyaretlerine devam etti.

    Bu arada platform üyeleri Siirt, Muş, Bingöl ve Şırnak’ı da ziyaret edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası