Ege Postası
Geri

"İsrail ile Güney Kıbrıs arasındaki enerji işbirliği hiçbir ülkeye tehdit değil"

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiyu, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında enerji güvenliği konusunda yapılan işbirliğinin hiçbir ülke için tehdit teşkil etmediğini belirtti. İsrail'e gerçekleştirdiği bir günlük resmi ziyaret dönüşünde açıklamalarda...
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2013 Cumartesi 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiyu, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında enerji güvenliği konusunda yapılan işbirliğinin hiçbir ülke için tehdit teşkil etmediğini belirtti.

İsrail'e gerçekleştirdiği bir günlük resmi ziyaret dönüşünde açıklamalarda bulunan Fotiyu, iki ülke arasındaki işbirliğinin hedefinin bölgede barışın, güvenliğin, istikrarın ve kalkınmanın ileri sürülmesi olduğunu dile getirdi.

Rum Bakan, İsrailli mevkidaşı ile iki ülke arasında güvenlik konusunda ikili ilişkileri ele aldıklarını kaydetti. Fotiyu, iki ülke arasında bu konuda teknik komiteler oluşturulacağını duyurdu.

Bu komitelerin ilk toplantısı Kıbrıs'ta 28 Mayıs'ta yapılacağını ifade eden Fotis Fotiyu, enerji sektöründe işbirliğinin enerji güvenliği boyutu olmadan ele alınamayacağını kaydetti. Fotiyu, Yunanistan, Lübnan ve Mısır ile de benzer işbirliklerine gidilebileceklerini ihtimalini açık bıraktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası