Ege Postası
Geri

'Karşıyaka sevgisine' Ankara yorumu

“Karşıyaka Sevgisi”ni bir de Ankaralı sanatçılardan dinleyeceğiz. Sanat yaşamlarını Ankara’da sürdüren, yurt içi ve dışında sayısız konserler gerçekleştiren, başarılarıyla adlarından sıkça söz ettiren kemancı Orhan Ahıskal, viyolacı Çetin Aydar, çellist Erdoğan Davran ve piyanist Türev Berki Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sahne alacak.
'Karşıyaka sevgisine' Ankara yorumu
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Mart 2013 Cumartesi 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Topluluklarına Quartet3 adını veren bu dörtlü, “Karşıyaka Sevgisi” içeriğiyle; 18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 20.30’da değerli bestecilerin yapıtlarını Karşıyakalı sanatseverler için yorumlayacak.

Dörtlü, iki bölümden oluşan oda müziği konserlerine; geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz değerli Türk bestecilerinden Sabahattin Kalender’in topluluk için yazdığı “Piyanolu Dörtlü” yapıtı ile başlayacak. Ardından Mozart ve Brahms’ın “Piyanolu Dörtlü”sünün yorumlanması ile sürecek.

Hakkında “Olağanüstü bir müzisyen” yorumları yapılan kuşağının en önemli kemancılarından biri olarak kabul edilen Orhan Ahıskal, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarının düzenlediği müzik yarışmasında birincilik ödülünü alan, Almanya’da Trossingen Yüksek Müzik Okulunu pekiyi dereceyle bitiren viyolocı Çetin Aydar, yurtiçi ve dışında sayısız konserler veren, 2003 yılında Rize’nin meşhur Ayder Yaylası’nda 5000 kişinin izleyici olarak katıldığı müzik etkinliğini gerçekleştirerek bir ilkle imza atan ve Karşıyaka sanatına her zaman omuz veren çellist Erdoğan Davran, Steinway Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazanan, New York’un ünlü konser salonu Carnegie Hall’daki performansı geniş yankı uyandıran, yorumcu, bilim insanı, Junior Chamber International tarafından “Türkiye’nin Kültür Alanında En Başarılı Genci” ilan edilen piyanist Türev Berki… Başarıları saymakla bitmeyecek birbirinden değerli dört sanatçı…

 Ülkemizin ışık yaymaya devam eden, parlak yıldızlarının olağanüstü yorumlarına tanıklık etmek üzere, etkinlik davetiyeleri Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinden sağlanabilir.  (Tel. 330 64 04)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası