Ege Postası
Geri

''TBMM erkek meclisi, kadın meclisi diye ayrılsın''

İzmir İl Genel Meclisi Kasım Ayı birleşiminde konuşma yapan Başkan Serdar Değirmenci, Meclis Üyelerine gündemdeki konular hakkında kişisel görüşlerini açıkladı. Başkan Değirmenci yaptığı konuşmada yapacağı açıklamaların mensubu olduğu CHP ile alakası olmadığını, tamamen kişisel görüşleri olduğunu belirtti.
''TBMM erkek meclisi, kadın meclisi diye ayrılsın''
Haberler / Yerel Politika
21 Kasım 2013 Perşembe 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci Kasım ayı olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan ile Bülent Arınç arasında yaşanan soruna değindi. Meclis Başkanı Değirmenci, “Başbakan Kızılcahamam kampı sonrası yaptığı açıklamada öğrencilerin kızlı-erkekli kalmalarından duyduğu rahatsızlığını dile getirmesi sonrası, olay basına sızınca Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç haberin asparagas olduğunu söyledi. Sonra Başbakan çıktı, ‘Ben her siyasetçiye benzemeyen bir tipim. Ağzımdan ne çıktıysa odur. Siyaseti omurgalı yaparım. Söylediklerimin arkasında dururum bunlar konuşuldu’ dedi. Bende Sayın Başbakan’ı bu “Omurgalı” siyasetinden dolayı kutluyorum. Ardından Bülent Bey, Başbakan’a küstü. Daha sonra Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ın temelleri atılırken, Şivan Perver öldürülen bir PKK’lı terörist için yazılan şarkıyı söylerken ağlayarak barıştılar” dedi.

Valilerin Başbakanın yaptığı bu açıklamaları talimat olarak değerlendirdiğine işaret eden Başkan Değirmenci, “Başbakan’ın sözleri sonrası başta Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere valilerimiz adeta coştu. Hepsi bu sözleri emir terakki etti. Hatta dibimizdeki Manisa Valisi, Valilik tarihinde bir ilke imza attı. Gürültü yaptığı iddia edilen 5 gencimize 186’şar TL ceza keserek, Manisa’da gürültüden ceza kestiren ilk vali oldu” diye konuştu.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, açıklamalarına şu şekilde devam etti; “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. TBMM’ye 81 ilden birer erkek ve kız öğrenciler getirildi. Kayseri Milletvekili TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ‘Türkiye de şimdiye kadar kız ve erkek öğrenci birlikte eğitim yapılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum.  Bu yanlış önümüzdeki dönem düzeltilecek’ diye demeç verdi. Bunu kimlerin yanında açıkladı, 81 ilden gelen 7-8 yaşlarındaki çocukların huzurunda, kız ve erkek öğrencilerin beraber okumasının yanlış olduğunu haykırdı. Eğer bu söylem doğruysa o zaman kadınlı erkekli İl Genel Meclisi üyelerimizde ayrı otursun TBMM’de de ayrı otursun” dedi.
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, açıklamasına Kayseri Milletvekili TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’a bir öneri getirerek devam etti. Değirmenci, “Mesele anlaşıldı. İlkokul çocuklarına bunları söyleyen zihniyet, anaokullarından üniversiteye kadar bütün okulları ayıracak. O zaman Milletvekili Sadık Yakut’a önerim TBMM’ni de erkekler meclisi, kadınlar meclisi diye ayırsın. Çocuklar için yapılanlar doğruysa, büyükler içinde yapılsın. Şaka olarak baktığımız, gördüğümüz şeyler Türkiye’de birer birer gerçekleşiyor. Sayın Vekil Sadık Yakut’u bu sözlerinden dolayı Serdar Değirmenci olarak kınıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası