Ege Postası
Geri

23 Nisan Festivali’nde Suriyeli çocuklara oyuncak toplanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, 18-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 41 ülkeden binin üzerinde çocuğun katılacağı ‘Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’nda Suriyeli...
23 Nisan Festivali’nde Suriyeli çocuklara oyuncak toplanacak
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, 18-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 41 ülkeden binin üzerinde çocuğun katılacağı ‘Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’nda Suriyeli çocuklar için oyuncak toplanacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği ‘Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak’ kampanyası kapsamında fuar alanına kurulacak gerçek araba boyutundaki kumbaraya Kocaelili minikler oyuncak atacak. Şehrin dinamikleri ile birlikte yürütülen proje kapsamında toplanan oyuncaklar, Hatay’da kurulan Suriyeli mültecilerin bulunduğu kamptaki çocuklara teslim edilecek.

Bu arada, geçen yıl temelleri atılan Kocaeli Uluslararası Oyuncak Müzesi için de çalışma yapılacak. 41 ülke ve Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen yaklaşık 150 oyuncakla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla açılan Kocaeli Uluslararası Oyuncak Müzesi, önümüzdeki yıllarda kalıcı olarak kurulacak. Genişleyerek büyüyecek olan Oyuncak Müzesi, Kocaeli ve Türkiye için kültürel birikim haline dönüşecek.

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, TRT’nin organizasyonundan sonra ülke çapında düzenlenen en büyük ikinci organizasyon özelliğini taşıyor. 20-23 Nisan tarihleri arasında 30 bin metrekare kapalı alana sahip Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde ‘Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’ kurulacak. Çocuklar için hem eğitici hem eğlendirici birçok atölye, etkinlik ve gösterinin yer alacağı fuar alanında ‘Bilim’ temalı özel bir bölüm oluşturulacak.

Öte yandan, Festival kapsamında, 41 ülkeden Kocaeli’ne gelen yabancı uyruklu çocuklar, Türk ailelerin yanında misafir ediliyor. 2012’de gerçekleşen Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı, 4 günde yaklaşık 130 bin ziyaretçiyi ağırlamış, bunun yüzde 70’ini çocuklar oluşturmuştu. Bulunduğu bölge itibariyle sadece Kocaeli halkına hitap etmeyen fuarın; İstanbul, Bursa, Ankara, Adapazarı gibi illeri de kapsaması itibariyle bölgesel bir katılım gerçekleşiyor. Bu yıl fuara 200 bin ziyaretçi bekleniyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası